DİBEKLİHAN KÜLTÜR VE SANAT KÖYÜNÜN TABELASINI MUĞLA ZABITASI TEKRAR YERİNE TAKMALI ...

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SÖKTÜĞÜ DİBEKLİHAN KÜLTÜR VE SANAT KÖYÜNÜN TABELASI TEKRAR YERİNE TAKMALI...
Muğla Büyükşehir Zabıta ekipleri Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünün Yakaköy yol girişinde bulunan tabelasını söktü. Tabela Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nün buralarda olduğunu, gitmek için ok yönünde gidilmesi gerektiğini belirten, Dibeklihan'ın logosunun bulunduğu bir tabelaydı… Belediye buraya şimdiye kadar ok şeklinde bir trafik yön levhası koymadığı için Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü yetkilileri bu boşluğu doldurmak amacıyla buraya vergisini ödeyerek bu tabelayı koymuşlardı.

Muğla Büyükşehir Zabıta ekiplerince "Tabelalar görüntü kirliliği yaratıyor" diye (vergisi ödenmiş tabelayı) işletmeye haber dahi verilmeden kaldırmasına tepkiler büyüyor.

Yakaköy’de bulunan Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünün tabelasını Muğla Büyükşehir Zabıtalarınca kaldırılmasını gazeteci ve televizyon yapımcısı Uğur Dündar twittedeki resmi hesabından yaptığı açıklamada; “Bodrum’da bir ilk olan, Halk Arenası’nı da gerçekleştirdiğimiz harika Dibeklihan Kültür ve Sanat Küyü’nün talelaları bugün Muğla Beldiyesi zabıtalarınca söküldü. Bu büyük ayıba söyleyecek söz bulamıyorum!” dedi.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü yetkilisi Uluç Tezer de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Sosyal Medyadan bu tip paylaşımlar yapmak hiç adetim değildir, ancak beyannamesi verilmiş, vergisi ödenmiş tabelalarının işletmelere haber dahi verilmeden Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından sökülmesi etik olmamıştır. Sökülme sebebini sorduğumuzda izni yok diye bir cevap almamız ise çok trajikomik. O zaman izinsiz ve usulsüz olarak belirttiğiniz tabelaların beyannamelerini nasıl kabul ettiniz vergisini nasıl aldınız…” diyerek tepkisini dile getirdi.

Dibeklihan Sanat Köyünün kurucularından Cenap Tezer de; "Her sanat mevsiminde en az 50 sanatçıya galerilerinin kapısını açan… Onlarca bilim adamıyla geceleri söyleşi etkinlikleri düzenleyen "varlıklı olmak için değil var olmak için" 2008 yılından beri Bodrum özelinde Türkiye genelinde Kültür ve Sanata büyük bir özveriyle katkı sunan Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünü'müzün tabelaları bu gün Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerince gerekçe bile gösterilmeden sökülmüştür. Oysa yıllardır tabelaların beyannamelerini ve vergilerini muntazaman öderiz.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ PROTESTO EDİYORUZ.

Sayın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Sayın Muğla Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanı Şevket Gülen, Sayın Muğla Büyükşehir Zabıta Şube Müdür V. Ahmet Şan ve Sayın CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu sizlerin bu hatayı düzeltmenizi bekliyoruz.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TABELAYI GERI GETİRİP YERİNE TEKRAR MONTE ETMELİ...

Bu arada tepki neticesi hemen harekete geçen Muğla Belediyesi acilen buraya şimdiye kadar koymadığı ok şeklinde trafik yön levhaları koydu. Ancak kampanya Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü yetkilileri'nin vergisini ödeyerek buraya koyduğu tabela içindir. Tabela geri getirilip yerine takılana kadar "İmza Kampanyası" devam edecektir.

Bugün EROL imzanı bekliyor!

EROL ÜNAL bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «DİBEKLİHAN KÜLTÜR VE SANAT KÖYÜNÜN TABELASINI MUĞLA ZABITASI TEKRAR YERİNE TAKMALI». EROL ve imza atan diğer 113 kişiye katıl.