Devlet Üniversitelerinde Ahıskalı Türkler Harç Ödemesin .

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

• Ahıskalı Türkler Türkiye'nin Gürcistan sınırından SSCB tarafından 14 Kasım 1944 senesinde 2 saat içinde hayvan vagonlarına bindirilerek Orta Asya'nın çöllük yabanlarına sürülmüş, Anadolu insanından hiçbir farkı olmayan, türkçeyi Türkiye Türkçesi ile konuşan ve 72 yıldır Türkiye özlemiyle yaşayıp, Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra Türkiye'ye döndüğü halde vatandaşlık alamayan bir Türk toplumudur.
  • Devlet Üniversitelerini bursuz olarak kazanan Ahıskalı Türkler Suriyeliler gibi bedava değil harç kriterleri üzerinde üniversite harcı ödüyorlar. ( Devlet bursları ve YTB ile eğitim hakkı kazanan Ahıskalılar konuya dahil değiller )
  • Öğrenci ikameti alabilmek için Suriyelilerden farklı olarak Sağlık Sigortası zorunlulukları var.
  • Türk uyruklu olmalarına rağmen TC ikamet teskerelerinde ''yabancı uyruklu'' yazdığı için Başbakanlık kredi ve burs yardımlarından yararlanamıyorlar.
  • Kendi imkanlarıyla okuyan Ahıskalı Türkler Türkiye'de eğitimlerini tamamlamak ve boyunlarına zimmetli yüksek harçları ödeyebilmek için inşaatlarda çalışıyor, çalıştıkları için derslere devam edemiyor, devam edemedikleri için sürekli okul uzatmak zorunda kalıyorlar.
  • Karar Türkiye'nin Sahibi Yüce TÜRK Milleti' nindir

AHISKA GENÇLİK

Bugün Ahıska imzanı bekliyor!

Ahıska Gençlik bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «diab@icisleri.gov.tr: Devlet Üniversitelerinde Ahıskalı Türkler Harç Ödemesin .». Ahıska ve imza atan diğer 14 kişiye katıl.