Ssi Mezun/Okuyanları Kadrolarını İstiyor!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Bizler, SSİ(Sivil Savunma ve İtfaiyecilik) mezunları olarak nitelikli, donanımlı, kalifiye öğrenci ve/veya mezunlarız. Hak ettiğimiz kadrolar bu yıla kadar veriliyordu fakat bu yıl, bizim kadrolarımızı AYAY(Acil Yardım ve Afet Yöneticimi) mezunlarına kaptırdık. Onlar, bizim gördüğümüz derslerin çoğunu 4 yılda görmüyor, aldığımız pratik eğitimin %10’unu bile almıyor ama kadrolarımızın yarısını elde ediyor. Bu, emek hırsızlığıdır. AYAY bölümünün İtfaiye veya ARFF ile uzaktan yakından alakası yoktur. İtfaiye mezun ve/veya okuyanları olarak hiç birimiz böyle bir durumu kabullenemeyiz.

Açılmış olan 3. havalimanında (İstanbul Yeni Havalimanı) çalıştırılmak üzere alınacak olan personellerin sözleşmeli olması, böylesine önemli bir kurum olan havalimanlarının ‘mecburen çalıştırılacak personellere’ emanet edilmesi çok kötü olaylara sebebiyet verebilir. Devlet büyüklerimizin bu konuyu, önüne geçilemeyecek feci bir olay yaşanmadan dikkate alması gerekir. Unutulmamalıdır ki, İtfaiyecilik çok kutsal bir meslektir ve gereken değer verilmelidir.

Bizleri en çok rahatsız eden durum ise belediye itfaiyelerine, lise ve dengi eğitim kurumlarından mezun kişilerin 1 aylık bir eğitim sonunda alınmasıdır. Biz bu bölüme girmek için ders çalışıyorsak ve 2 yılımızı türlü şehirlerde, sıkıntılar içinde okuyorsak belediyelerimizin de bizim emeğimize karşılık ‘YALNIZCA’ gerçek itfaiyeciler olan bizlerden, yani “Sivil Savunma ve İtfaiyecilik” programı mezunlarından, kadrolu alım yapması gerekiyor. Yangınlarda kaybedilen canlarımız, mallarımız birilerine emanet edilecek ise onlar yalnızca 2 yıl profesyonel olarak bu işin eğitimini almış bizler olmalıyız.

‌Ayrıca bahsetmek istediğim önemli bir husus daha var ki oda, çoğumuz 18 yaşında giriyoruz bu bölüme ve doğal olarak 20 yaşında mezun oluyoruz. Yine bu sene getirilen bir şart ile alımların hepsi C ehliyet sahiplerinden yapılacak. 20 yaşında mezun olan bizler KPSS’den ne kadar iyi puanlar almış olursak olalım C ehliyet alma şartı olan 22 yaşında olmadığımız için atamalarımız söz konusu bile olmayacak. Böyle bir koşulu, bizim atamamıza bağlamak hangi mantığa sığar? Bu haksızlığa bir dur demek istiyoruz.

Sizden ricam, bizim bu isteklerimizi, mağduriyetlerimizi bir imza vererek sesimize ses katmanız. Biz haklarımızı elde edebilmek için her türlü mücadeleye hazırız. Siz de 10 saniyenizi ayırıp 1 imza vererek kampanyamıza destek olabilirsiniz.

Whatsapp Grubumuza Katılmak İçin Buraya Tıklayın

Bugün habip imzanı bekliyor!

habip Dorak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «DHMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - ULAŞTIRMA BAKANLIĞI - CUMHURBAŞKANI : Ssi Mezun/Okuyanları Kadrolarını İstiyor!». habip ve imza atan diğer 1.037 kişiye katıl.