DGS öğrencileri olarak, diğer öğrencilerle eşit haklara sahip olmak istiyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Herkesin bildiği üzere Dikey Geçiş Sınavı, ÖSYM'nin yapmış olduğu sınavlar arasında en az özen gösterilen sınavdır. Diğer sınavlarla karşılaştırıldığında sınav tarihinin geç olması, sınav sonucunun geç açıklanması, tercih döneminin diğer sınavların açıklanmasına bağlı olarak açılması, tercihlerin geç açıklanması gibi haksızlıkların yanı sıra, üniversitelere kayıt/yerleşme işlemlerinin diğer öğrencilere göre haftalarca hatta aylarca daha geç başladığı, diğer öğrenciler vize dönemine çalışırken DGS öğrencilerinin okula daha yeni kayıt yaptırması gibi adaletsiz bir duruma karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bizler de diğer öğrencilerle aynı haklara sahip olmak, aynı anda eğitime başlamak istiyoruz. Eğer böyle bir sınav yapılıyorsa, bu sınava giren öğrencilerle ilgilenilmesi ve mağdur edilmemesi gerekmektedir. Tercih döneminin en kısa sürede başlaması ve yerleştirme işlemlerinin geç tarihlere kalmaması gibi konularda yetkililerimizin biz öğrencileri mağdur etmeyeceğine arkadaşlarımızla birlikte güveniyor, en yakın sürede çözüme kavuşmasını arz ediyoruz.

Bugün Semih imzanı bekliyor!

Semih Elitaş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «DGS öğrencileri olarak, diğer öğrencilerle eşit haklara sahip olmak istiyoruz.». Semih ve imza atan diğer 101 kişiye katıl.