Tüm Vatandaşlarımız’a “VATANDAŞLIK TEMEL GELİRİ” talep ediyoruz… HEMEN, ŞİMDİ…

Reasons for signing

Serkan Emin Köroğlu
Jan 13, 2021
Anayasal hak değil. İnsani hak. Aslında çokda mantıklı. Sosyalist gibi gözüksede asıl kapitalizm. İşsize para verirseniz. İş gücü yaratır ve onu motive edersiniz. Gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmaz ama hafifletir en azından. İhtiyaç karşılama alt sınırı belirlensin. VTG ise en azından yarısı olsun. Ama VTG Koşulsuz ve sürekli verilmeli. Sokakta çöp toplayan bi genç görmüştüm 22-23 yaşlarındaydı sanırım. Heryeri kir içinde. Benden 1 elma istemişti. Manavdan eve dönüyodum. Bizimde durumumuz hiç iyi değil. Her Meyveden 2 tane aldık. Annem istemişti Kalp Krizi geçirdi kendisi 1 hafta önce falan. Bende o çocuğa vermedim. 1 tane versem 1 tane kalcak diye düşündüm. Sonradan arabayla inip bulduk fazlasını verdik. Fazlasını dediğimde 1 elma 1 portakal 1 muz 1 armut 1 tanede ekmeğin arası helva koyup verdik. Durumumun kötü olmasına rağmen. Ki çocuk sokakta yatıyormuş. O çocuğun ne suçu varda öyle yaşamak zorunda? İnsani haklarının çoğu İHLAL edilmiyormu?
-İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinde GELİR ve YAŞAMA ile alakalı maddeler;
Madde 3
Herkesin yaşama hakkı ile kişi özgürlüğü ve güvenliğine hakkı vardır.

Madde 5
Hiç kimseye işkence ya da zalimce, insanlık dışı ya da aşağılayıcı muamele ya da ceza uygulanamaz.

Madde 23
1. Herkesin çalışma, işini özgürce seçme, adil ve elverişli koşullarda çalışma ve işsizliğe karşı korunma hakkı vardır.
2. Herkesin, herhangi bir ayrım gözetilmeksizin, eşit iş için eşit ücrete hakkı vardır.
3. Çalışan herkesin, kendisi ve ailesi için insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlayacak düzeyde, adil ve elverişli ücretlendirilmeye hakkı vardır; bu, gerekirse, başka toplumsal korunma yollarıyla desteklenmelidir.
4. Herkesin, çıkarını korumak için sendika kurma ya da sendikaya üye olma hakkı vardır.

Buraya kadar okuduysanız adamsınız

Ayşe Kayacan
Dec 17, 2020
Gerekli

hülya hazer
Oct 15, 2020
Pandemi döneminde işsiz kaldım 1 kuruş param yoktu hiç bir yerden destek alamadım.

Güzide Gül Topçuoğlu
Jun 9, 2020
Kesinlikle olmali

senar kıpçak
May 24, 2020
VTG nin ülkemizi salt ekonomik alanda değil siyasal, kültürel, eğitim ve psiko sosyal alanlarda tahkim edecek müreffeh bir topluma dönüştürecek bir sistemdir

Ali Nihat Yavşan
May 24, 2020
Herkes için VTG

Yüce Erim
1 year ago
Bu salgın bize artık adil paylaşım zorunluluğu getiriyor.

Arda Başar
1 year ago
En azından virüs riski geçene kadar.

Beyhan Özdikici
1 year ago
Gerçek bir konuya değindiği için ımzalıyorum

bahar kalbaz