0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Her üreten, sosyal, kentli birey gibi Görme Engellilerde diğer bireylerle birlikte aynı yaşamı paylaşmaktayız. Farkımız zenginliğimizdir. Sadece algılama yöntemlerimiz farklı. Bir tiyatro oyununa bir arkadaşımızla, eşimizle veya çocuğumuzla gittiğimizi düşünelim. O oyunun vermek istediklerini en azından yanımdaki partnerim kadar anlamak ve algılamak istiyorum. Bunun için Görme Engelli olarak benim durumuma özgü erişebilirlik olanakları sağlandığında farklı yöntemlerle de olsa bir oyundan veya opera temsilinden algılamam gerekenleri, anlamam gerekenleri diğer seyircilerle gerçek zamanlı aynı ortamda aynı atmosferi yaşayarak algılayabilir, anlayabilirim. Kültür Turizm Bakanlığı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Devlet Opera Bale Genel Müdürlüğü yukarıda söz ettiğim erişebilirlik olanaklarını tüm engelli ve dezavantajlı bireylere dışlamadan herhangi bir ayrımcı uygulama yapmadan sağlamak zorunda.Bu hak 5378 sayılı Engelliler hakkından Kanunun 7. ve 15. maddelerinde güvence altına alınmış. İlgili genel müdürlüklere asli yasal görevlerini hatırlatıyor bir öneride bulunuyoruz. Tiyatro ve Opera temsillerindeki görsel sahnelerin sesli betimleme yolu ile betimlenmesi Görme Engelli seyircilere temsili anlamak ve algılamak konusunda küçük bir katkı ama etkili bir yöntem sunacaktır.

Bu konuda bizleri söz konusu genel müdürlüklere yönelik taleplerimizi kampanyamızı imzalayarak desteklemenizi rica ediyoruz.

Bugün Ali imzanı bekliyor!

Ali Cengiz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Devlet Opara Balesi Genel Müdürlüğü: GÖRME ENGELLİLERDE TİYATRO VE OPERA TEMSİLLERİNİ SESLİ BETİMLEMELİ İZLEYEBİLSİNLER!!!». Ali ve imza atan diğer 45 kişiye katıl.