Bulgaristan Göçmenlerinin Silivri Büyükçavuşlu Köyündeki Arsa Mağduriyeti

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Merhaba birbirinden değerli Bulgaristan göçmeni soydaşlarımız. Bildiğiniz gibi devlet göçmenlere konut veriyordu. Konut alamayanlara arsa verdi. İstanbul Avcılar ilçesinde Genel Başkanlığını GÜLTEKİN KARAMAN ve yardımcısı BEYTİ CAMBAZ'ın yaptığı Balkanlılar Derneği Genel Merkezi, göçmen kardeşlerimize İSTANBUL SİLİVRİ BÜYÜKÇAVUŞLU köyünden arsalar sattı. Kimisi 7 bin kimisi 40 bin lira para verdi. 1200 kadar göçmen kardeşimiz arsa satın aldı. Fakat şu an elimizde bulunan tapuların üzerinde yer sahibi olarak S.S GÜNEŞ YENİ BELDEMİZ KONUT YAPI KOOPERATİFİ gözüküyor. Bununla beraber adımıza kayıtlı Tapu Tahsis belgeleri var. Bizlere gelen haberlere göre bize satılan arsalar orada oturan yerli halka ait tarlalarmış. Bu yüzden arsalar mahkemelik imiş! Araştırmalarımız neticesinde mahkemenin hala sürdüğü söyleniyor. Bu işe karışanlar hiçbir şekilde mağdur olan bizlere bilgi vermiyorlar. Para verdiğimiz dönemde orada çalışanlardan birine soru yöneltildiğinde cevap vermeden ve kendisinin suçlu olmadığını belirterek oradan uzaklaşmış. Sadece mahkemenin sürdüğünü ve kendisinin de suçlu olarak ifade verdiğini söylemiş! Kimler işin içinde, ne olup ne bitmiş? Neden arsa alan göçmen kardeşlerimize bilgi verilmiyor? Çok büyük bir yolsuzluk var ve üstü kapatılmaya çalışılıyor. Davayla ilgili birkaç savcı ve avukat değişmiş.Savcılar avukatlar çekiniyorlar davaya bakmaktan. Bize satılan arsalar başkalarına da satılmış maalesef. İnsanların yarısından fazlası ise tapularını alamıyor çünkü başkalarına satılmış arsalar. Bize arsa satanlar rahat rahat ellerini kollarını sallaya sallaya geziyorlar. Ne mahkeme sonuçlanıyor ne durumla ilgili bilgi alabiliyoruz. Dernek 2 - 3 senedir kapalı, camlar kapılar tozlanmış. Gelen giden yok. Dolandırıldığını düşünüp araştırmaya gelen insanlar hiçbir cevap bulamayıp geri dönüyor. Elleri kolları bağlı tabi bir sürü mağdur insanın. Paralarını kaptırmışlar, üzülüyorlar. Kendi soydaşlarımız tarafından dolandırıldık mı? Yoksa işler bizim bildiğimiz gibi değil midir nedir? Yetkili kim ise (umarım en yakın zamanda) bu sorunun çözülmesini rica ediyoruz!

Bugün Türkan imzanı bekliyor!

Türkan Güneş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Devlet: Bulgaristan Göçmenlerinin Silivri Büyükçavuşlu Köyündeki Arsa Mağduriyeti». Türkan ve imza atan diğer 27 kişiye katıl.