Başarı

Arşiv belgelerine internet üzerinden tam erişim sağlansın.

Bu kampanya 50 destekçi ile değişim yarattı!

Bütün dünyayı etkisi altına alan (Koronavirüs) Covid-19 virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında 13.03.2020 tarihinde yükseköğretim kurumlarının örgün eğitimine ara verilmiş ve 15.03.2020 tarihinde Devlet Arşivleri Başkanlığı’nın araştırma salonları 30.03.2020 tarihine kadar araştırma hizmetlerini durdurmuştur.

Küresel ölçekte yaşanan ve pandemi olarak ilan edilen bu salgın karşısında uluslararası çapta pek çok Üniversite ve Yayınevi, kullanıma hazır halde bulunan materyallerini internet üzerinden (online) ücretsiz erişime açmıştır. Bu bağlamda gerek örgün eğitime ara verilmesi gerekse evlerimizden çıkmamızın toplum sağlığında oluşturabileceği olumsuz etkiler göz önüne alındığında; halihazırda internet üzerinden araştırma yapma imkanı bulunan Devlet Arşivleri Başkanlığı’nın web sitesinden de araştırma salonlarında yararlandığımız gibi, belge görüntülerinin tamamına ücretsiz erişim sağlanabilecek şekilde yararlanmak istiyoruz.

Bugün Cihan imzanı bekliyor!

Cihan Mutlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Devlet Arşivleri Başkanlığı: Arşiv belgelerine internet üzerinden tam erişim sağlansın.». Cihan ve imza atan diğer 49 kişiye katıl.