Devlet Üniversitelerinde TC vatandaşı öğrenciler için IB kontenjanı açılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Merhabalar.

Biz, 50 yıldır 100’ü aşkın ülkede 16-19 yaş arası gençlere uygulanan Uluslararası Bakalorya (International Baccalaureate) öğrencileriyiz. Bir üniversite diploma programı olan IB ülkemizde 4’ü devlet lisesi olmak üzere toplam 47 lisede uygulanmaktadır. Uluslararası Bakalorya Organizasyonu, kültürlerarası anlayış ve saygı ile daha iyi ve barış dolu bir dünya yaratmaya yardımcı olmak için sorgulayan, bilgili, ilgili ve duyarlı bireyler yetiştirmeyi hedefler. Bu diplomanın sağladığı sertifika yurt dışındaki Yale, Cambridge, Oxford gibi birçok saygın üniversite tarafından üniversite başvurularında tanınmaktadır. Bu diploma sayesinde ülkemizdeki Koç, Sabancı, Beykent gibi özel üniversitelerden de belirli miktarlarda burs kazanabilmekteyiz fakat ülkemizdeki devlet üniversitelerine hiçbir şekilde aldığımız uluslararası diplomamızla başvuramamaktayız. Buna ek olarak yurt dışından gelen bir öğrenci ise Uluslararası Bakalorya diplomasıyla Hacettepe, Boğaziçi gibi devlet üniversitelerine başvurabilmekte ve hiçbir ek sınava tabi tutulmadan kabul alabilmektedir.

Ülkemizdeki IB diplomasına sahip gençlerin yurt dışına çıkması, çıkmak zorunda kalması dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan tarafından fark edilmiş ve 2010 yılında AA aracılığıyla dile getirilmiştir fakat 8 yılda herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Bizler de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve öğrencisi olarak yabancı uyruklu öğrencilere tanınan hakka biz de sahip olmak, devlet üniversitelerine IB diploma puanımızla başvurmak istiyoruz. Bunun sağlanabilmesi için devlet üniversitelerinde bizler için de kontenjan açılmasını yetkililere arz ediyoruz.

Saygılarımızla,

Bugün A. Emirhan imzanı bekliyor!

A. Emirhan Ünal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Devlet Üniversitelerinde TC vatandaşı öğrenciler için IB kontenjanı açılsın». A. Emirhan ve imza atan diğer 805 kişiye katıl.