Devlet, çocukların işitme cihazı ödemelerini arttırsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Yaşa Bağlı SGK İşitme Cİhazı Geri Ödemeleri 2017 yılı itibariyle

0-4 yaş arası : Velisi çalışan ise 1080 TL, emekli ise 1215 TL
5-12 yaş arası: Velisi çalışan ise 960 TL, emekli ise 1080 TL

Çocukların özellikle 0-6 yaş arasında gelişmiş teknolojik işitme cihazlarına ihtiyacı olmaktadır. Çünkü dil gelişiminin %95 i bu dönemde tamamlanmaktadır. Dolayısıyla işitme engelli olduğu anlaşıldığı gibi iyi bir cihaz kullanmaya başlayan bir bebek veya küçük çocuk, özel eğitim de alması durumunda, sağlıklı akranlarından sadece 7-8 aylık bir dil gelişim düzeyi farkı göstermektedir. Fakat tek kulak için ideal bir işitme cihazı 3000-6000 TL aralığındadır. İşitme engelli çocukların çift kulak cihaz kullanması gerektiği göz önüne alınacak olursa aileye cihazların maliyeti 6000-1200 TL olmaktadır. Devletin yaptığı ödeme ise bu rakamın çok altında kalmaktadır.

En büyük problem şu ki işitme engelli bireylerin ailelerinin genellikle bunu karşılayabilecek maddi gücü olmamaktadır. Bu nedenle duyup konuşabilecek çocuklarımız bile, cihazlandırılamadığı için işaret dili ile hayatlarını sürdürmek zorunda kalmaktadır.

Devletimizden, bu çocuklarımızın da iyi cihazlar kullanıp bizler gibi duyup konuşabilmeleri için destek olmalarını bekliyoruz.

SESSİZ ÇOCUKLARIN SESİ OLUN!

Bugün İŞİTENDER İşitme Engelliler Derneği imzanı bekliyor!

İŞİTENDER İşitme Engelliler Derneği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Devlet, çocukların işitme cihazı ödemelerini arttırsın.». İŞİTENDER İşitme Engelliler Derneği ve imza atan diğer 54 kişiye katıl.