Deserving candidate for Bharat Ratan

0 have signed. Let’s get to 100!

रामचंद्र छत्रपति
रामचंद्र छत्रपति हरियाणा के सिरसा शहर से प्रकाशित होने वाले एक स्थानीय सांध्य समाचारपत्र पूरा सच के प्रकाशक व संपादक थे।[1] ३० मई २००२ में उन्होंने अपने समाचार पत्र में डेरा सच्चा सौदा में बाबा गुरमीत राम रहीम द्वारा साध्वियों के साथ तथाकथित रूप से हो रहे दुराचार की खबर छापी थी। १९ अक्तूबर २००२ में अज्ञात हमलावरों नें उन्हें गोली मार दी। २१ अक्तूबर को दिल्ली के अपोलो अस्पताल में उनका निधन हो गया।

अगस्त २०१७ में अदालत द्वारा इसी मामले में डेरा प्रमुख को दोषी पाया गया व उन्हें २० साल कारावास की सज़ा हुई।

Ram Chander Chhatrapati (Hindi: राम चंदर छत्रपति, died 21 November, 2002) was an Indian journalist who was murdered in 2002. Chhatrapati ran a local Hindi-language evening daily Poora Sach (Hindi: पूरा सच "whole truth") in Sirsa, Haryana. Chhatrapati was the journalist who first published the anonymous letter accusing Dera Sacha Sauda leader Gurmeet Ram Rahim Singh of a rape, of which he would later be found guilty. On the night of October 24 two men riding a motorcycle shot Chhatrapati at point-blank range outside his residence. The journalist succumbed to his injuries four weeks later.[

Today: Anup is counting on you

Anup Sinha needs your help with “Deserving candidate for Bharat Ratan”. Join Anup and 9 supporters today.