Cerem respectarea dreptului de a susține examenele de bacalaureat

0 have signed. Let’s get to 500!

Anularea examenelor de bacalaureat reprezintă încălcarea dreptului tinerilor la educație. Timp de trei ani de liceu, elevii și-au făcut studiile în condițiile unor reguli care garantează posibilitatea de a dovedi cunoștințele acumulate în cadrul unor examene de bacalaureat. Anularea acestor examene încalcă grosolan dreptul tinerilor la admiterea în învățământul superior în condiții echitabile și violează principiul concurenței bazate pe merit.

Elevii responsabili, părinții lor și toți cetățenii de bună credință solicită deputaților în Parlamentul Republicii Moldova respingerea prevederii care anulează examenele de bacalaureat, prezentată de Guvern la 13 mai 2020, prin proiectul de lege privind anularea examenelor naționale de absolvire a programelor de studii în învățământul general, sesiunea de examene 2020. Totodată, solicităm respectarea dreptului la educație de calitate și identificarea unei posibilități de organizare a examenelor de bacalaureat.