PCR ràpides i properes als centres escolars

PCR ràpides i properes als centres escolars

50 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 100!
Con 100 firmas, es más probable que esta petición aparezca entre las peticiones recomendadas
grup de families rambleta del clot ha iniciado esta petición dirigida a Departament Salut Generalitat Catalunya y

L’escola Rambleta del Clot, al districte de Sant Martí de Barcelona, just abans del punt del 6 i 8 de desembre va tenir diferents casos de positiu de COVID19. Moltes famílies vàrem rebre la notificació del confinament quan estàvem en ple pont, i no hem rebut la convocatòria per fer la PCR fins a 8 i 9 dies després del contacte positiu (exemple d'un grup: el dia 3 va ser l’últim dia de contacte amb el positiu, se’ns notifica el dia 7 que ens hem de confinar i no es programa la PCR fins el dia 11)

Inicialment la PCR s’havia de fer a la mateixa escola però dos dies més tard ens notificaven canvis en el punt de mostreig. Ens han enviat al CAP Manso. Un CAP que està al Districte de Sant Antoni, a més de 5km de distància.

A dia d’avui l’escola té 6 grups confinats. Això vol dir que hi ha 150 alumnes que, si sanitat ha seguit la mateixa lògica, hauran de desplaçar-se en transport públic majoritàriament en ple confinament. A més, ho hauran de fer a 8 dies d’haver estat contacte proper d’un positiu, és a dir, que segurament no tindran resultats fins passats els 10 dies de confinament establerts.

Pensem que tenim prou experiència ja en temes COVID per evitar aquestes situacions que no impliquen cap benefici ni ajuden a resoldre la situació de pandèmia en la que ens trobem, sinó que posa en risc a més persones. Per això demanem:

-          Rastreig més ràpid dels casos COVID

-          Agilització de les proves PCR per ràpides deteccions de positius

-          Realització de proves PCR a les escoles, CAPs de referència o espais propers a on hi ha afectacions.

Entenem que la sanitat està tensionada per la situació en la que vivim des de fa ja més d’un any i mig i per això demanem que es posin recursos per poder complir aspectes bàsic pel control de la pandèmia i que els recursos que tenim s’emprin  de forma útil i eficient.

50 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 100!
Con 100 firmas, es más probable que esta petición aparezca entre las peticiones recomendadas