Perquè Castellar estigui a la mateixa zona tarifària de transport públic de Sabadell!

Perquè Castellar estigui a la mateixa zona tarifària de transport públic de Sabadell!

3257 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 5000!
Creada
Dirigida a
Departament de Territori i Sostenibilitat. Generalitat de Catalunya.

Por qué es importante esta petición

Iniciada por Som de Castellar

Demanem a la Generalitat el canvi a la zona 2 del sistema tarifari integrat de transport públic

Aquesta modificació suposaria estalvis importants per als usuaris que es traslladen de Castellar a Sabadell fent transbordaments, a Terrassa, Bellatera o Barcelona, i viceversa.

Sol·licitem el canvi de zonificació de Castellar del Vallès dins el sistema tarifari integrat de transport públic. En l’actualitat formem part de la zona tarifària 3C i la petició que fem arribar a la Generalitat és que Castellar és que passi a formar part de la mateixa zona tarifària de Sabadell, és a dir, la 2C.

Els usuaris del transport públic del municipi estan fortament penalitzats des de sempre per una zonificació tarifària diferenciada de Sabadell, per bé que el municipi forma part de l’àrea d’influència de la capital vallesana.

L’acceptació d’aquesta demanda suposaria uns estalvis importants en l’adquisició de títols integrats en diferents situacions. Així, només seria necessari validar un viatge d’un títol d’una zona i no de dues, com passa en l’actualitat, per anar de Castellar a Sabadell i viceversa fent transbordaments en qualsevol dels dos municipis (per exemple, si s’utilitza la línia que arriba a Sant Feliu i les urbanitzacions). El mateix passaria per anar de Castellar a Bellaterra i tornar.

Per fer aquests trajectes, els usuaris gaudirien de reduccions molt significatives gràcies al canvi de dues zones a una. Així, amb l’adquisició de la T-10 s’estalviarien 9,90 euros; amb la targeta 70/30, l’estalvi seria de 27,15 euros; amb la T-mes, de 18,70 euros; amb la T-trimestre, de 51,20 euros; amb la T-Jove, de 37 euros; i amb la T-dia, de 4,50 euros. Un altre benefici del canvi de zonificació seria per als menors de 16 anys que disposen de la T-16, una targeta de viatges il·limitats que només és d’una zona i que es podria utilitzar en tots els itineraris descrits anteriorment.

D’altra banda, els usuaris també hi sortirien guanyant amb els trajectes que van de Castellar a Terrassa o a Barcelona i viceversa, ja que podrien utilitzar títols de dues zones i no de tres com succeeix ara. En aquest cas, els estalvis serien de 7,30 euros per l’adquisició de la T-10; de 32,70 euros amb la T-70/30; de 29,30 euros amb la T-mes; de 78,75 euros amb la T-trimestre; de 57,20 euros amb la T-Jove; i de 3,35 euros amb la T-dia.

Castellar és un municipi de la regió metropolitana de 24.000 habitants que només compta amb transport públic per carretera i es considera  un greuge que Castellar no estigui a la mateixa zona que Sabadell, quan aquest és el seu municipi de referència.

Totes aquestes disfuncionalitats s’han posat de manifest sense obtenir resposta cada vegada que s’ha tingut l’oportunitat, ja sigui en els períodes d’al·legacions dels plans de transports, en reunions i trobades amb l’AMTU, amb l’ATM o amb els serveis tècnics de la conselleria.

3257 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 5000!