Prioritzar els professionals de la llengua i literatura catalana al Màster de Professorat

Prioritzar els professionals de la llengua i literatura catalana al Màster de Professorat

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 1500!
Con 1500 firmas, es más probable que esta petición sea publicada en los medios de comunicación locales
Col·lectiu de filòlegs per una docència de qualitat ha iniciado esta petición dirigida a Departament d'educació y

MANIFEST PER UN FUTUR DE QUALITAT DEL CATALÀ A L'ESO I BATXILLERAT

Aquests dies han sortit les assignacions al màster de professorat. Com cada any, graduats en Filologia Catalana i en altres graus d’especialitat en llengua i literatura catalanes, ens hem trobat sense plaça per accedir al màster. Com ja va passar fa dos anys, les notes de tall han pujat força i som molts els professionals que ens hem quedat sense plaça. No entenem per què els filòlegs catalans i els especialistes en llengua i literatura catalanes, més enllà de la nota mitjana del grau, no tenim preferència per accedir al màster. De fet, el Departament d’Educació porta anys comprometent-se a donar preferència al màster als professionals, però encara seguim esperant. És per això que reclamem, els professionals de la llengua i la literatura catalanes, el dret –i fins i tot el deure– de ser docents en la matèria en la qual som experts.

La nostra indignació també ha de servir per visibilitzar la salut de la nostra llengua a les escoles. Nosaltres no podem accedir al màster perquè les places s’omplen d’estudiants que només han cursat 6 crèdits en català (una assignatura de la seva carrera), mentre que professionals com nosaltres hi dediquem la integritat dels nostres estudis (240 crèdits). És un fet, la nota de tall s’infla per l’anomenat “intrusisme”, i el Departament d’Educació no hi fa res al respecte; i sap que això pot perjudicar aquells alumnes als quals els toqui de professor de català i literatura catalana un actor, un periodista, algú de comunicació audiovisual... Mentrestant, als filòlegs i experts en la matèria se’ns arracona i es prioritza persones no especialistes per ensenyar català al futur del nostre país. És indignant. Creiem que aquest problema no és una qüestió individual d'uns quants estudiants, sinó que és una qüestió transcendental per al futur de la nostra llengua i literatura i l'educació dels nostres joves.

Aquesta situació ja fa anys que es perpetua, és per això que demanem que es faci una ampliació de places per als graduats en Filologia Catalana i per als especialistes en llengua i literatura catalanes que no hem pogut entrar enguany. També volem demanar que es trobi una solució raonable i acordada amb els departaments de Filologia Catalana d'arreu, i que aquesta solució sigui definitiva.

Ho volem per una educació en català i de qualitat,
ens hi juguem el nostre futur i el de l'educació.

Col·lectiu de filòlegs per una docència de qualitat.
@filolegsmaster #catalàdequalitat

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 1500!
Con 1500 firmas, es más probable que esta petición sea publicada en los medios de comunicación locales