Denizli’de Askeri yol geçişine bisiklet yolu istiyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Denizli'de ulaşım veya spor amaçlı bisiklete binen insanların şehrin bir tarafından bir tarafına geçmesini sağlayacak yeğane yol olan Askeri yol geçişi malesef biz bisikletlilerin kullanımına yasak..Ancak başka çare olmadığı için ben de dahil  pek çok bisikletçi tarafından tehlike göze alınarak kullanılmaktadır. Yolun her iki tarafında yaklaşık  bir bazı yerlerde iki metre kadar banket bulunmakta ve bu banketin ortasında da yaklaşık her 30 metrede bir kedigözü denilen levhalar yerleştirilmiştir. Bu levhalar sebebiyle banket daha da daralmaktadır. Ayrıca bu yolda hız sınırının 80 km olmasına rağmen adeta yarış yapılmaktadır.

Denizli'de belli bölgelerde yapılmış olan bisiklet yollarına ulaşmak için bisikletçinin araç yollarını kullanmaktan başka seçeneği yoktur..Yol kenerlarında park etmiş araçlar ve nerde karşınıza çıkacağı belli olmayan mazgallar ve bisikleti araçtan saymayan sürücüler yüzünden bu durum  ayrı bir kabustur..Dolayısıyla yapılan bisiklet yollarının "bisiklet yolu da yaptık" dan öte bir işlevi malesef yoktur.

Çağdaş yaşamın en güzel göstergelerinden olan bisiklet kullanımının bireye ve topluma faydalarını burada anlatmaya gerek yoktur..Bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için yerel yönetimlerin de her türlü çabayı göstermesi ve gerekli alt yapıyı oluşturması uygun bisiklet yollarının yapılması ve bu yolların bir ağ gibi birbirine bağlı olması ve bisikletle şehrin her bölgesine rahatça ulaşılabilmesi gerekmektedir ve bunu sağlamak da yerel yönetimlerin öncelikli  görevidir. Araç trafiği için gösterilen hassasiyetin bisiklet kullanıcısı söz konusu olduğunda sadece göstermelik şekilde belli bölgelerde yapılması haksızlık ve adaletsizliktir. Bisiklette bir ulaşım aracıdır.Araç için yapılan yol kadar bisiklet için de yol yapılması yerel yönetimlerin sorumluluğu ve görevidir.

Sonuç olarak Askeri yol geçisinde öncelikle bankette bulunan kedigözlerinin yan duvarlara monte edilmesi, bisiklet yolu yapılması ve buradaki araç trafiğindeki hız denetiminin sabit radarlarla denetlenmesini istiyorum..

Bütün bisiklet dostlarından, başta mensubu olduğum Pamukkale Bisiklet Derneğinden ve Denizli halkından bu haklı talebe karşı duyarlı olmalarını ve kampanyaya destek vermelerini, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığımızın sesimize kulak vermelerini rica ediyorum.Saygılarımla

Bugün ERCAN imzanı bekliyor!

ERCAN ÖZDEMİR bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Denizli’de Askeri yol geçişine bisiklet yolu istiyoruz.». ERCAN ve imza atan diğer 533 kişiye katıl.