Gemi makineleri mezunları için YDS şartı kaldırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Gemi makineleri bölümü mezunları olarak şikayetimiz ve değiştirmek istediğimiz konu aşağıdaki gibidir.

2018 senesinin şubat ayında YDS sınavına tabi tutulduk.Okuduğumuz okullar meslek ağırlıklı olup YDS sınavı ile alakasızdır.09.09.2018 de YDS sınavına girerek birçok kişi başarısız oldu.Bu sınavı geçemeyen zabitlik sınavlarına girmeye hak kazanamıyor ve okulunu boşuna okumuş oluyor.Ayrıca üniversitede iken YDS kazanıcak kadarda bi eğitim öğretim görmediğimizi açık ve net olarak söylemek istiyoruz.Zabitlik sınavlarına bakıldığı zamanda mesleğimiz ile ilgili zaten ingilizce sınavı bulunmakta.Şuan bu yapılan sistemde ise önce YDS sınavından başarılı olup daha sonra 4 tane zabitlik sınavını vermemiz gerekiyor ve bu 4 sınav içindede ingilizce sınavımız zaten mevcuttur.Bu çıkan YDS sınavı kanunu okula kayıt olmadan çıksaydı biz yeterli değilsek bu mesleğe yönelmezdik.Okula kayıt olurken ve diplomamızı elimize aldığımız günde dahil olmak üzere böyle bir kanun yoktu.Şuan mağdur bir şekilde bekliyoruz.Zaten mezun olmuşuz bu yürürlükten muhaf olmamız gerektiğide apaçık ortadadır.Bu şekil devam ettiği sürecede artık gemilerde Türk zabitler olmayacağını üzülerek ifade etmek istiyoruz ve bu yürürlüğün kaldırılıp eskisi gibi olmasını talep ediyoruz.

Lütfen duyarlılık gösterip yapılan bu haksızlığın önüne geçmek için destek veriniz.Ortada çalınan emek,boşa geçmiş yıllar var.

Bugün Salih imzanı bekliyor!

Salih Kotaman bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Denizcilik : Gemi makineleri işletme mezunları için YDS şartı kaldırılsın». Salih ve imza atan diğer 95 kişiye katıl.