Demanem pirotècnia silenciosa a Roses

Demanem pirotècnia silenciosa a Roses

96 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 100!
Creada

Por qué es importante esta petición

Iniciada por Entre Pèls

Demanem a l'ajuntament de Roses pensar en tots i totes, i per això, pensar en les inquietuds. La proposta es basa en el sentiment de les persones hipersensibles als sons, als quals els estrèpits els generen un alt nivell d'ansietat i estrès, fins i tot poden causar crisis. A més, moltes famílies amb nens i nenes amb autisme (entre altres malalties) busquen estratègies per protegir-los dels espectacles pirotècnics, preparant a aquestes persones amb antelació durant dies o buscant llocs allunyats per passar les festes i així evitar exposar-los a aquest risc, però no sempre és possible ni accessible per a les famílies.

Creiem en la idea d'una alternativa de baix soroll, que evita l'ús de projectils explosius de gran calibre i detonacions controlades, per tal de disminuir de manera notable el nivell d'estrèpit, no obstant això, mantenint la bellesa i espectacularitat de l'ús del color. És la denominada "pirotècnia silenciosa" davant de la convencional.

Les associacions vinculades a la defensa i cura dels animals fa temps que denuncien els efectes nocius que produeix la pirotècnia també en aquests éssers vius, entre els quals destaquen extraviaments a causa del pànic, atropellaments, lesions corporals, lesions auditives, estrès, atacs de cor, morts per impacte, pèrdua d'orientació i un llarg etcètera que no només afecta els animals en particular sinó, també als amos que pateixen per ells.

A més, aquests sorolls forts no només afecten els animals de companyia, sinó també s'estenen a la fauna silvestre, com les aus salvatges urbanes que pateixen efectes de desorientació, abandó del niu i fins i tot la mort a causa del soroll produït per la pirotècnia convencional.

Pensem que no és necessari provocar tant de mal tan a persones com a animals a canvi d'un soroll estrepitós i creiem convenient que es tingui en compte que hi ha altres opcions, com poden ser els làsers, la pirotècnia silenciosa, entre d'altres, per poder gaudir dels espectacles i poder gaudir-los, així bé, entre tots, incloent-hi els col·lectius vulnerables de qui mai ningú recorda.

96 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 100!