Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü(Ankara Chief of Police) Kadir Ay ve 3 diğer muhatap daha

Özgürlük, hak, hukuk ve adalet için çıkmış olduğumuz bu yolda, bizim artık şehidimiz olan kardeşimizin hakkını iade etmek ve insanlık adına vazifemizi üstlenmek için; Artık Ethem Sarısülük'ler ölmesin diye Ethem Sarısülük'ü vuran polisin gerekli cezayı almasını talep ediyoruz.

Ethem Sarisuluk was shot and killed by Turkish police officer Ahmet Sahbaz on the second day of the Gezi Park Protests that took place in Ankara on June 2nd, 2013. When thousands of people gathered together for his funeral, they too became the victims of police violence. We have witnessed the Prime Minister’s verbal support of the policemen in an effort to pressure the justice system. The policeman has been released from custody on the grounds of self-defense.

We demand fair prosecution of the police officer Ahmet Sahbaz who murdered Ethem Sarisuluk, in the name of human rights, freedom and justice.

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü(Ankara Chief of Police)
    Kadir Ay
  • İçişleri Bakanı(Interior Affairs Minister)
    Muammer Güler
  • Ankara Valisi(Governor of Ankara)
    Alaaddin Yüksel
  • Adalet Bakanı(Minister of Justice)
    Sadullah Ergin

Ethem için Adalet Platformu bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 30.649 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Ethem için imzanı bekliyor!

Ethem için Adalet Platformu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Demanding justice for a demonstrator slain by police fire during demonstrations.». Ethem için ve imza atan diğer 30.648 kişiye katıl.