Özgürlük, hak, hukuk ve adalet için çıkmış olduğumuz bu yolda, bizim artık şehidimiz olan kardeşimizin hakkını iade etmek ve insanlık adına vazifemizi üstlenmek için; Artık Ethem Sarısülük'ler ölmesin diye Ethem Sarısülük'ü vuran polisin gerekli cezayı almasını talep ediyoruz.

Ethem Sarisuluk was shot and killed by Turkish police officer Ahmet Sahbaz on the second day of the Gezi Park Protests that took place in Ankara on June 2nd, 2013. When thousands of people gathered together for his funeral, they too became the victims of police violence. We have witnessed the Prime Minister’s verbal support of the policemen in an effort to pressure the justice system. The policeman has been released from custody on the grounds of self-defense.

We demand fair prosecution of the police officer Ahmet Sahbaz who murdered Ethem Sarisuluk, in the name of human rights, freedom and justice.

Letter to
Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü(Ankara Chief of Police) Kadir Ay
İçişleri Bakanı(Interior Affairs Minister) Muammer Güler
Ankara Valisi(Governor of Ankara) Alaaddin Yüksel
and 1 other
Adalet Bakanı(Minister of Justice) Sadullah Ergin
Ethem Sarisuluk was shot and killed by police officer Ahmet Sahbaz on the second day of the Gezi Park Protests that took place in Ankara on June 2nd. Ethem passed away after a two-week battle in the hospital on June 16, 2013. When thousands of people gathered together for his funeral, they too became the victims of police violence. On top of this, even though the ballistics report matched the bullet from the police officer’s gun and other visual evidence (such as http://www.youtube.com/watch?v=0daS16bs6jY) this policeman has been released from custody based on “self-defense”. We have witnessed the Prime Minister’s verbal support of the policemen in an effort to pressure the justice system as well as the banner from the Major of Ankara in the exact spot where Ethem was killed thanking the police. We demand fair prosecution of the police officer Ahmet Sahbaz who murdered Ethem Sarisuluk in the name of human rights, freedom and justice.

With regards,

Ethem SARISÜLÜK, Ankara'daki Gezi Parkı eylemlerinin 2.gününde yani 1 Haziran 2013 günü Ahmet Şahbaz isimli polisin ateş etmesi sonucu öldürülmüştür. 2 hafta boyunca hayat mücadelesi veren Ethem SARISÜLÜK 16 Haziran 2013 günü defnedilmiştir. Cenazesi için toplanan on binlerce kişi o yas gününde bile polis tarafından panzerlerle ve bombalarla saldırıya uğramış ve cenazeyi taşıyan aracın ve ailesinin önü jandarmalar da dahil polis tarafından kesilmiştir. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi balistik raporundaki merminin katilin silahıyla eşleşmesine ve böyle ( http://www.youtube.com/watch?v=0daS16bs6jY ) görsel kanıtlara rağmen Ahmet Şahbaz isimli katil polis memuru nefsi müdafaa! ettiği gerekçesi ile serbest bırakılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın polisimi yedirtmem söylemi ile Türkiye Cumhuriyeti yargısına bariz bir şekilde müdahale ettiği açıkca ortada ve Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı'nın Ethem Sarısülük'ün öldürüldüğü yere polisler için teşekkür pankartı astırtmış olduğu görülmüş iken, özgürlük-hak-hukuk ve adalet için girmiş olduğumuz bu mücadelenin peşini bırakmayacağımızı yineler ve günlerdir ağır işkencelere maruz kalan ve nice ölüme ve kalıcı sakatlıklara tanık ve hukuk inancı sarsılmış olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve insanlık için Ahmet Şahbaz isimli katilin bir an önce hak ettiği cezayı almasını arzu ve talep ediyoruz...