DEÜ Tıp Fakültesi öğrenci kulüplerinin dekanlığa bağlı olarak yeniden açılması

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına bağlı olan kulüplerin hepsi rektörlükten gelen ani bir karar ile feshedildi. Rektörlük bünyesi altında tüm kulüplerin tekrar kurulması gerektiği ve aynı amaca hizmet eden kulüplerin tek bir tüzük ile bir çatı altı altında toplanması gerektiği söylendi. Bizler Tıp Fakültesi öğrencileri olarak diğer fakültelerden oldukça uzak ve izole bir kampüste okuyoruz. (Fotoğrafta da görüldüğü gibi) Ana kampüste gerçekleşen birçok sosyal etkinlikten zaten uzağız. Bizler tıp gibi zor bir bölümü okurken elimizdeki tek sosyalleşme imkanı kulüplerimizdi. Kulüpleri tek çatı altında toplamak bizlerin kulüp işleyişlerini son derece aksatacak ve yapılan etkinlik sayısını oldukça düşürecektir. Rektörlük tarafından verilen bu karar öğrenci faydasını hiçe saymakta ve bizleri çok zor durumda bırakmaktadır.

Ayrıca ani gelen kapatılma kararı ile sene içerisinde yapılması planlanmış, sene başından beri çalışılan tiyatro gösterimleri, konserler ve daha nice etkinliği tek hamlede yok saymıştır. Böyle bir kararın eğitim döneminin ortasında verilmesi profesyonellikten çok uzak bir davranıştır. Bizleri eğitim döneminin ortasında birçok evrak işine boğmakta ve planlarımızın hepsini hiçe saymaktadır. Bir rektörlüğün öğrencisine karşı olan tutumunun böyle olması bizi çok yaralamıştır; sanata ve sosyalleşmeye karşı olan hevesimizi de kırmaktadır.

Sene içinde neler yaptığımızı, nasıl işlerle uğraştığımızı, verdiğimiz emekleri görmek için her türlü sosyal medya hesabımızı ziyaret edebilirsiniz.

Bizler Dokuz Eylül Tıp Fakültesi öğrencileri olarak verilen bu kararın düşünülmeden verildiğini, bizler için doğru bir karar olmadığını düşünüyoruz. Bu şekilde mağdur edilmeyi kabul etmiyoruz. Bütün kulüplerin dekanlık bünyesinde yeniden açılmasını istiyoruz.