DARBECİ KENAN EVREN VE AVANELERİNİN İSMİ KALDIRILSIN!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

DARBECİ KENAN EVREN VE AVANELERİNİN İSMİ KALDIRILSIN!
Bildiğiniz üzere Kenan Evren 12 Eylül darbesini gerçekleştirdi, yönetime el koyan cuntacı askerler, acısı yıllarca sürecek idamların kararını da verdi.
Darbeden sonra ilk idamlar, 9 Ekim 1980 tarihinde gerçekleşti. İlk olarak sol görüşlü Necdet Adalı, ardından ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu  idam edildi. Darbe öncesinde bir askeri inzibat erini öldürdüğü gerekçesiyle hüküm giyen 17 yaşındaki Erdal Eren, 19 Mart 1980'ta idama mahkum edildi. Darbeci Kenan Evren'in 17 yaşında astırdığı Erdal Eren için söylediği "Asmayalım da besleyelim mi?" sözü ise yıllarca unutulmadı.Saday; Evren ve Şahinkaya'nın 21 Aralık 1979'da dönemin Başbakanı'na verdikleri muhtırayla Anayasa'yı ve TBMM'yi ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs suçunu işledikleri, 12 Eylül 1980'de de cebren Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı tağyir, tebdil veya ilgaya ve bu kanun ile teşekkül eden TBMM'yi ıskat ve cebren men suçunu işledikleri gerekçesiyle eylemlerine uyan 765 sayılı TCK'nın 146/1. maddesi gereğince "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.
Avukat Ömer Kavili, Evren ve Şahinkaya hakkındaki kararı değerlendirdi:
''Sanıklar şu anda rütbesiz er konumundalar. Sanıklar ölürse devlet töreniyle gömülemeyecekler. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla müebbet hapis cezası arasındaki fark, mahkemenin cezada indirim yapma yetkisi vardı, onu kullandı. Bu karar infaz hukuku açısından sanıklar 8 yıl mı yoksa 10 yıl mı hapis yatacaklar onu belirleyecek. Ancak sanıkların onuru bu mahkemede kalmıştır. Hapis cezasının infazı bakımından eğer doktor raporu alabilirlerse hapis yatmayacaklar ancak Tahsin Şahinkaya hakkında GATA'dan "yatılı hasta değildir" diye bir rapor var.''
Müdahil avukatlarından Mehmet Horuş da emekli iki generalin şahsında 12 Eylül rejiminin mahkum edildiğine işaret ederek, "Türkiye demokrasi güçlerine, bu uğurda mücadele veren, bedel ödeyen herkese hayırlı olsun. Bu kararla birlikte her iki generalin Askeri Ceza Kanunu'nun 30. maddesine dayanılarak rütbeleri sökülmüştür. Ve doğal sonucu olarak Kenan Evren'in emekli cumhurbaşkanı olmaktan kaynaklanan hakları yasal dayanağını yitirmiştir. Bugün yargı üzerine düşeni yapmıştır. Bundan sonra 12 Eylül ile 12 Eylül yasalarıyla, 12 Eylül kurumlarıyla hesaplaşmak siyasal mücadelenin konusudur" Bu yargılamanın neticesinde devletimizden yargının hükmüne göre ivedi bir şekilde bu şahısların isimlerini gerek Garnizon, Şehir meydanı, sokak ve mahalle isimlerinin kaldırılmasını talep ediyoruz.

Bugün Kader imzanı bekliyor!

Kader Hoşgör bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «DARBECİ KENAN EVREN VE AVANELERİNİN İSMİ KALDIRILSIN!». Kader ve imza atan diğer 34 kişiye katıl.