DAHA ÇOK KİTAP OKUNSUN DİYE

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

İnsanların birbirlerini acımasızca eleştirip yerin dibine soktuğu, katılımcılarının tek amacının kazanmak olduğu, içeriğinde işbirliği, dayanışma, sevgi, saygı, toplumsal değerlere dair hiçbir şey barındırmayan programların, dizilerin televizyon ekranını kapladığını görüyoruz. Fakat bu ekranlarda çocukların kitap okumalarını özendirici destekleyici hiçbir uyarıcı bulunmamaktadır.

Televizyonlarda türlü türlü zararlı yiyeceğin,içeceğin reklamlarının saatlerce gösterildiği düşünüldüğünde  akla şöyle bir soru geliyor? Neden televizyonlarda kitap tanıtımlarının yapıldığı, yazarların tanıtıldığı kültür sanat içerikli çocuk programları yok?

Oysaki reklamlardan ve tv programlarından en çok etkilenenler çocuklardır. Özellikle televizyon kanallarının bu önemli eksiğin giderilmesine öncülük etmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Etwinning kapsamında 1 yıl süreyle gerçekleştirdiğimiz "Bu Kitap Okunmalı" projesinde öğrenciler öğretmenler veliler birbirimize kitap tavsiyesinde bulunup daha çok kitap okunmasına katkı sunmaya çalıştık. Bu kampanyayla oluşturduğumuz etkiyi ülke çapına yaymayı ve medyada çocuklarımızı okumaya özendirecek daha çok yayın yapılmasını sağlamayı hedefliyoruz.

Bugün bahar imzanı bekliyor!

bahar çebi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «DAHA ÇOK KİTAP OKUNSUN DİYE». bahar ve imza atan diğer 103 kişiye katıl.