0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Nouman Ali Khan dini statüsünü istismar eden bir vaiz olarak ABD'deki dini cemaat tarafından itham edildi ve halka açık sohbet vermekten men edildi.

Konumunu kullanarak dinleyicisi, öğrencisi ve çalışanı olan kadınları kandıran, o esnada zaten evli olmasına rağmen onlarla evlilik vaadiyle görüşen, kadınlar ortada başka gelin adayları da olduğunu ve kandırıldıklarını fark ettiğinde ise onları tehdit eden, parayla susturan Nouman Ali Khan vakası geçtiğimiz aylarda durumu bilen bir imamlar komisyonu tarafından soruşturuldu. Khan'ın komisyondaki imamları tehdit etmeye başlaması üzerine durum kamuoyuna ifşa edildi. Mağdur kadınların de ekran görüntüleri paylaşmasının üzerine Nouman Ali Khan durumu kabul etse de kadınların rızası olduğunu söyleyerek işin içinden sıyrılmaya çalıştı. Üstüne üstlük olaya karışan imamlar ve dini liderleri mahkeme ve tehdit yoluyla susturmayı denedi.

Tüm bu olanlar üzerine ABD'de artık konferanslara davet edilmeyen Nouman Ali Khan bu Çarşamba Türkiye'ye geliyor. Dini konumunu istismar eden, ikiyüzlü ve şantajcı bu şahsa saygıdeğer biri gibi davranmak sorumsuzluktur. Aynı şeylerin iyi niyetle Nouman Ali Khan'a soru sormaya giden Türkiyeli kadınların başına gelmesine kapı açmaktır. Meseleyi önemsizleştirmektir.

Timaş ve D&R'ı bu sorumsuz davranışını hızlıca gözden geçirmesini ve Nouman Ali Khan konferansını iptal etmesini talep ediyoruz.

(NOT: Bu kampanya Kültürlerarası İletişim Merkezi'nin düzenlediği konferans ile ilgili başlatılmış, ancak konferansın iptali üzerine onun yerini alan imza gününe yöneltilmiştir.)

Bugün NAK imzanı bekliyor!

NAK Gelmesin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «D&R ve Timaş: Nouman Ali Khan imza günü iptal edilsin! Dini konumu istismar saygıdeğer değildir!». NAK ve imza atan diğer 365 kişiye katıl.