Irak’ta hapiste yada çadırda olan Türk kadınlar ve çocukların ülkeye getirilmesi.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Irak’ta Peşmerge’nin elinde bulunan 139  Türk kadından bazılarına mahkeme tarafından idam cezası verilirken, bazıları da müebbet hapisle cezalandırıldı.

Ortada kalan çocukların Türkiye'ye getirilmesi için Türk Dışişleri Bakanlığı ve Irak'taki Türk yetkililer yoğun çalışmalarda bulunuyor.

Haberde ismi verilmeyen bir Türk yetkilinin açıklamalarına yer verildi:

“Irak'ta cezaevlerinde kalan Türk çocuklar konusunda işin hem Türkiye hem de Irak tarafında iyi bir yoldayız. Hapishanelerde çok sayıda çocuk olduğu için her biri ayrı bir süreç işliyor. İşin Türkiye ayağında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bunu yönetebileceği ve idare edebileceği bir düzenin kurulması gerekiyor. Türkiye'deki hazırlıklar o noktaya geldi diye düşünüyorum. Biz de Irak İçişleri, Adalet ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile tüm görüşmelerimizde hapishanelerdeki çocukların durumunu gündeme getiriyoruz. Artık çocukların teslim alınmasına ilişkin son hazırlıkları yaptık. Cezaevinde sadece çocuklar ile görüşebiliyoruz. Önümüzdeki dönemde yaz kıyafetleri götürdüğümüzde o sırada kadınlarla bir görüşme imkanımız olabilir."

Kampanyamıza destek vererek duyurulmasına yardım et!