Dünyayı Pipetlerden Kurtaralım

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Dünya Ekonomik Forumu ( World Economic Forum) na göre 2050 yılında okyanuslarda balıktan çok plastik yüzüyor olacak. Tek kullanımlık plastik tüketimini azaltarak bunu engelleyebiliriz. Umursamadan kullandığımız pipetler doğada 500 yıl içinde yok oluyor. Sadece Amerika'da günde 500.000.000 ( evet milyon) adet plastik pipet tüketiliyor. Dünyada bu rakam milyarın üzerinde. Bu sevimli, rengarenk plastik borular dünyanın, sularımızın, doğanın geleceğini mahvediyor. Burnuna pipet tıkanan kaplumbağayı gördünüz mü? Şu linkten izleyin:

Bir araştırmaya göre her yıl 8.000.000 ton plastik okyanuslara atılıyor. Plastik özellikle gıda tüketiminde sağlık için zarar arz ediyor ve pipetlerin ana maddesi polipropilen belli ısı ve asidik ortamlarda içeceğe karışabiliyor.

Batıda pek çok ülkede otel ve restoranlar  plastik kullanımını azaltmaya hatta durdurmaya başladı. Chicago Amerika'da DMK Restaurant zinciri plastik pipet kullanımını durdurdu. Starbucks, Vancouver ve Seattle eyaletlerinde pipet kullanımını durdurarak bu bilince destek vermeye başladı.

Sıra bizde. Bebek veya bardaktan içmeyi engelleyecek şekilde hasta değilsek sütü, meşrubatı, kahveyi NEDEN PİPETLE İÇİYORUZ?

Plastik pipet kullanımına sınır getirilmesi için ilgili Bakanlıkları aksiyon almaya davet ediyorum.

Bugün Oya imzanı bekliyor!

Oya Ertay bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Dünyayı Pipetlerden Kurtaralım». Oya ve imza atan diğer 3.046 kişiye katıl.