Eliberarea imediată a șoferului Alexei Alexeev, arestat ilegal!

0 have signed. Let’s get to 1,000!

În urma protestului din 17 septembrie 2017, organizat de către Consiliul Marii Adunări Naționale împotriva derapajelor guvernării din Republica Moldova, șoferul Alexei Alexeev, care transporta aparatajul acustic, a fost arestat ilegal. Dl Alexeev, protestatar pașnic, s-a deplasat la TRM pentru a transporta aparatajul, fără a crea blocaje, respectînd ordinele și instrucțiunile poliției, a primit 30 de zile de arest.

Împotriva acestuia a fost inițiat un dosar penal în temeiul art. 349, alin. (2), lit.a), Codul Penal al Republicii Moldova, potrivit căruia răspunderea penală survine în cazul aplicării violenței periculoase pentru viața sau sănătatea persoanelor care își îndeplinesc datoria obștească. Temeiul invocat, care stă la baza dosarului penal este în contradicție cu declarațiile din 18.09.2017 ale reprezentanților Inspectoratului General de Poliție privind acuzarea doar a unor dureri fizice la trei polițiști. În această ordine de idei, indubitabil se relevă fabricarea unui dosar penal pe marginea unor fapte și circumstanțe inexistente.

Or, domnul Alexeev Alexei nu a cauzat careva violențe periculoase pentru viața și sănătatea polițiștilor și nici alte vătămări ale integrității corporale ale acestora.

A deranjat confortul celor de la putere și a fost arestat ilegal! Semnează petiția pentru eliberarea imediată a șoferului Alexei Alexeev!

Today: Consiliul Marii Adunări Naționale is counting on you

Consiliul Marii Adunări Naționale needs your help with “Curtea de Apel Chișinău: Semnează petiția pentru eliberarea imediată a șoferului Alexei Alexeev!”. Join Consiliul Marii Adunări Naționale and 834 supporters today.