Kampanya Kapatıldı

Cumhuriyet tarihini, Atatürk'ü yeni nesiller bilmeyecek.

Bu kampanya 262 destekçiye ulaştı

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu, skandal bir taslağa imza attı. Kurul, 2016-2017 ders yılından başlamak üzere okutulacak Tarih derslerinin programını taslak olarak yayınladı. Taslakta "Pozitif bilimlerin tek bilim olmadığı" iddia edildi. Metafizik, şeriat, vahiy, vb. yöntemler övüldü, "Osmanlı ilim geleneğini" göklere çıkarıldı. 1. Meşrutiye ile 2. Meşrutiyet ile İttihat ve Terakki dönemleri "darbe" olarak nitelendiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığının liselerde 2016-17 öğretim yılında uygulamayı planladığı, 1919’dan başlayan demokratik uygar toplum olma yolundaki çabaları yok sayan, "Ortaöğretim Tarih Dersi programları" projesi ile gelecek nesillerin modern Türkiye'nin temelleri ile bağlantıları koparılacaktır. Taslak halindeki, MEB'in liselerde uygulamaya başlayacağı kurtuluş savaşından, cumhuriyet devriminden, Atatürk'ten, laiklikten bahsetmeyen "Tarih Dersi Programları" projesinin durdurulması adına düzenlenen bu kampanyaya destek vermek istermisiniz?

Bugün SADETTIN imzanı bekliyor!

SADETTIN YIGIT bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhuriyet tarihini, Atatürk'ü yeni nesiller bilmeyecek.». SADETTIN ve imza atan diğer 261 kişiye katıl.