FAİZSİZ EV ALMAK İSTİYORUZ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Ev almak kolay. Kime? Faizli alışveriş yapmaktan kaçınmayanlara. Ama çoğu Müslüman olan bir ülkede, kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'de kesin bir emirle yasaklanan faize bulaşmak istemeyenlere o kadar zor ki... Hem ayda 1000-1600 tl arasında değişen kiraları ödeyip, hem de en yıkık dökük evin 250 bin tlden başladığı İstanbul'da ve dahi diğer şehirlerde insanların faize bulaşmadan, para biriktirerek ev alabilmeleri bir ütopidir. Herkesin ebeveynlerinden evi kalmıyor ve aldığı maaşın yarısını ev sahiplerine vermek zorunda kalıyor. ZORUNDA KALIYOR! Evet. Sağlıklı bir aile hayatı, sağlıklı nesiller, sağlıklı toplum için gerekli olan temel ihtiyaçlardan birisi barınma ihtiyacı iken, mecburen evi olmayanlar bir ev kiralayıp oturuyorlar. Mecburen ayın yarısında kendisine yarısında ev sahibine çalışıyor. Oysa ki bu insan, faizli sistem olmasa kendi evini rahat-ı kalb ile alabilecek. Zaten ödediği kirayı ev taksitine dönüştürebilecek. Zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olmasındaki bir etken olan, insanlar arasındaki ekonomik uçurumları arttıran kiracılık uygulamasının azaltılması adına, faizli ev satımlarının faiz olmayan başka yollarla da yapılmasını talep ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gerekli girişimler yapmasını canı gönülden bekliyoruz.

Bugün Damla imzanı bekliyor!

Damla Fıçıcı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr: FAİZSİZ EV ALMAK İSTİYORUZ». Damla ve imza atan diğer 58 kişiye katıl.