Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 31 destekçiye ulaştı

Akademide yükselme ülkemizde ciddi bir sorun... Amerika ve İngiltere gibi ülkelerde sadece yazılı olarak belirtilen kriterlere göre yapılmaktadır. Sözlü bir sınav yoktur. Her üniversitenin şartı, kriteri kendine göredir. Örneğin 5 yayın, 2 kitap, 5 kitap bölümü, 3 proje gibi… Sözlü sınav / mülakat çok göreceli ve doçent adayları tamamen jürinin insiyatifine terk ediliyor, objektif değildir. Doçent olsanız beş kişiden oluşan jürinin doçenti oluyorsunuz; doçent olamazsanız o beş kişiden oluşan jüriye göre doçent olamıyorsunuz. Halbuki yayınlarınız tamam... Ülkemizde olan asıl sıkıntı da budur. Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği yardımcı doçentlik kadroları ile ilgili sorunlara YÖK tarafından bilimselliğe uygun bir biçimde düzenleme getirileceğine olan inancımız tamdır ve buna ek olarak doçent adaylarına uygulanan sözlü sınavın kaldırılması doçent adaylarının en büyük beklentisidir... Sayın Cumhurbaşaknımıza bu konuya eğildiği için çok teşekkür ediyoruz ve bu konuda da desteklerini talep ediyoruz.

Bugün Ahmet imzanı bekliyor!

Ahmet özdemir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr; Doçent adaylarına uygulanan sözlü sınav uygulaması adil değil; kaldırılsın..Destek ver!». Ahmet ve imza atan diğer 30 kişiye katıl.