Camiler spor yapma yeri değil,ibadet yeridir !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Cami;Dinî terim olarak, toplu ibâdet edilen yerlere denir. Kur'ân ve sünnette câmi, mescid kavramı ile ifade edilmiştir. Mescid; secde edilen yer demektir.

Var mı bunun aksini iddia edebilecek olan ? Cami demek Allah'ın evi demektir.Cami demek ibadet yapılan yer demektir.Allah ile dertleştiğin,dua ettiğin,Allah'a içini döktüğün muazzam bir ortamdır.Camilerin kullanım amacına dair yüzlerce madde yazmaya kalksak hepsi ibadete,ilime ve Mevlaya yönelik olur.

Günlük aktivitelerimizin veya ibadet dışı aklımıza gelebilecek birçok şeyin cami içinde yapılması edebe aykırıdır.Haddi aşmaktır.Haşa Allah'a ve onun evine karşı yapılan saygısızlıktır.Herşey yerinde ve zamanında güzeldir.Fakat ne yazık ki ;

->>"Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nde öğrenim gören 3 öğrenci, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında hazırladıkları "Beş vakit namaz bir vakit spor" projesiyle yakın çevrelerindeki camilerde özellikle yaşlılara namaz sonrası hafif egzersiz yaptırıyor."<<-

Okumuş olduğum bu haber sonrası şaşkınlığımı ve üzüntümü gizleyemediğim için bu imza kampanyasını başlatmak zorunda kaldım.Spor yapılmasına elbette ki karşı olmam söz konusu olamaz.Lakin bunun yeri camiler olmamalı! Allah'ın evini bu kadar hafife alamayız.Sen ki abdestsiz Allah'ın evine giremezken bu kadar hassas,değerli,önemli olan bir ortamda nasıl olurda rahatça egzersiz yapılabilir.Spor salonları ne güne duruyor?Hiçbiryer kalmadı da birtek camiler mi geldi aklınıza.Bu projeyi başlatan kardeşlerimi yargılamıyorum.Düşünmüşsünüz Allah razı olsun.Farklı bir bakış açısı ile uygulamak istemişsiniz hepsi güzel hoş,ama uyguladığınız ortam kesinlikle uygun değildir.Camide spor yapmakta , yaptırmakta islama yakışmayacak bir durumdur.Müslümanlar olarak biz kendi camimizi bu derece hafife alırsak müslüman olmayanların neler yapacağını düşünmek bile istemiyorum.

Sizlerinde destek olmasını bekliyorum ve destek olacağınızı düşünüyorum.Bu duruma en kısa zamanda son verilmesi gerekiyor.Allah sizlerden razı olsun...

Bugün Betül imzanı bekliyor!

Betül Arıcı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr Camiler spor yapma yeri değil,ibadet yeridir !». Betül ve imza atan diğer 13 kişiye katıl.