0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Yakın zamanda alınan çok doğru bir kararla şehir içerisindeki askeri birliklerin şehir dışına çıkarılması öngörülüyor. Bu alanların bazılarına şehir parkı planlandığını, bazılarının imara açılacağını duyuyoruz. Oysa İstanbul'un merkezine çok yakın olan bu alanlar, çok daha faydalı bir amaçla değerlendirilebilir.

İstanbul'a her gün binlerce ton sebze meyve giriyor. Büyük kısmı da güney illerimizden. Oysa İstanbul ve çevresi, yüzyıllardır senede 3 kere ürün alınan bir iklime ve toprağa sahip olarak bir çok sebze meyvenin yetiştirilmesine çok müsait. Halkımızın içerisinde de bu alanları işleyebilecek yetenekte ve bilgide insanlarımız mevcut. Bu insanlar toprak ve memleket özlemi çekiyorlar.

Bu alanlar tarıma açılarak, organik tohum, fide kullanılarak İstanbul'da her yıl milyonlarca kilo sebze meyve üretimi sağlanabilir, emeklilerimiz toprak işleme konusundaki tecrübelerini genç nesillere aktarabilir, çileğin ağaçta yetiştiğini sanan çocuklarımız toprakla ve tarımla tanışır. Ayrıca yüzbinlerce insan hafta sonlarını doğa içerisinde tarım yaparak değerlendirmiş olur.

Arnavutköy çileği, çengelköy salatalığı, mecidiyeköy dutu, yakacık kirazı gibi ürünler tekrar gün yüzüne çıkar.

Bu alanları imara açmak kısa vadede maddi girdi sağlamakla beraber uzun vadede şehre ilave bir trafik, altyapı ve kirlilik yükü oluşmasına sebep olacak. Oysa bu alanlar şehrin oksijen, sebze meyve ve moral deposu olarak halkımıza hizmet edebilirler.

Görüş ve değerlendirmeniz için arzederiz.

Bugün Necdet imzanı bekliyor!

Necdet Akyel bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr: Şehir içindeki askeri alanlar tarıma açılsın. İstanbullu organik taze sebze meyve yesin.». Necdet ve imza atan diğer 164 kişiye katıl.