Kampanya Kapatıldı

Üniversite giriş sınavı (LYS) Ramazan'dan sonraya alınsın

Bu kampanya 280 destekçiye ulaştı

Üniversite giriş sınavlarının yaz sıcaklarına gelen Ramazan ayı içerisinde dört ayrı günde  yapılması başta bu sınavda görev alanları ve sınava giren yüzbinlerce öğrenciyi zor durumda bırakmaktadır. Özellikle LYS - 2 ve 5 Ramazan günü aynı gün sabah ve öğleden sonra yapılmaktadır. Sabah sınava giren öğrenci öğleden sonra 14 te tekrar diğer sınava girmektedir. Diyanet başkanlığı bu günlerde oruç tutmamaya fetva vermediği için binlerce genç ve aileleri inançları ve gelecekleri noktasında o gün oruç tutup tutmama tartışmasına yitilmektedir. Bu nedenle LYS sınavlarının tümü Ramazan bayramı sonrası  1-2 ve 8-9 Temmuz tarihlerine alınması bütün bu tartışmaları bitirecektir. Günümüz şartlarında elektronik olarak 3 günde bütün kağıtlar  değerlendirilebilmektedir. 2016 yılında LYS sonuçları 18 Temmuzda açıklanmıştır. Böylece bu takvim insanların dini inançlarına saygı gösterilerek yeniden planlanmış olacaktır.

Bugün Ahmet imzanı bekliyor!

Ahmet Özdemir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr: Üniversite giriş sınavı (LYS) Ramazan'dan sonraya alınsın». Ahmet ve imza atan diğer 279 kişiye katıl.