Öğrenim kredilerine af istiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Merhabalar arkadaşlar öncelikle burada bulunup destek olduğunuz için sizlere teşekkür ederim. Ben 5 çocuklu ailenin ilkiyim. İki kardeşimden biri lise diğeri orta okul, diğer iki kardeşim de benimle birlikte üniversite okudu. Ve hepimize geri ödemeli kredi çıktı. Bizler mecbur olduğumuzdan bunu kabul ediyoruz. Okumamız gerekiyor ve ailemiz bu destek olmadan okutamayacak biliyoruz. Bu imkan için devletten ben ve ailem ve bizim gibi niceleri hiç bir zaman duamızı eksik etmedik elbette. Ama birde farklı bir boyutu var bu konunun. Okul bittikten kısa bir süre sonra karşımıza çıkıyor. Ön lisans mezunları için 14, lisans mezunları için 16 senelik okul hayatı sonlanıyor ve borç başlıyor. Yıllardır ailesinin belki asgari ücretiyle okuyan arkadaşlarımız okul bitiminde, hiç bir birikimi olmadığı ve ailesi de okuttuğu için kendisinin geleceğine yatırım yapamadığından her şeye sıfır başlıyor. Geçmiş döneme baktığımızda şuan ne kadar iyi şartlarda olsak da bu konu, özellikle evlilik planı yapan arkadaşlarımız için can sıkıcı. Devletimizin evlenenler için maalesef herhangi bir desteği yok yine geri ödemeli kredi dışında... Zammın hayatımızın ortasında olduğu şu dönemde bir de yardım talep ediyoruz. Ekmeğin, meyve, sebzenin, etin zammını duyuyoruz kısa süre aralıklarla. Mazota gelen zamlar yol paralarımızı etkiliyor. Ev almak neredeyse hayal oldu. Bu şartlar altında ailemize huzurlu bir yaşam mı sağlamalıyız? Kendi gelecek planımızı mı yapmalıyız? Evliliğimizi mi ertelemeliyiz? Bizler devletimizin zeval görmesini istemediğimiz gibi milletimizin de zeval görmemesi taraftarıyız. Gençler olarak devletin bu konuda gereken affı sağlamasını, gelecek dönemlere de çözüm bulmasını istiyoruz.

Bugün bahar imzanı bekliyor!

bahar davutoglu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr: Öğrenim kredilerine af istiyoruz!». bahar ve imza atan diğer 165 kişiye katıl.