Zonguldak'ta Biyokütle Enerji Santrali İstemiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

"ZONGULDAK il GÖKÇEBEY, ilce BODAÇ KÖYÜ (114 ADA-1 PARSEL) mevkiinde BAZ BİYOENERJİ ÜRETİM A.Ş. tarafından yapılması planlanan BAZ BİYOKÜTLE ENERJİ SANTRALİ VE ATIK YAKMA TESİSİ (10 MWe/10,5 MWm/40 MWt) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler ZONGULDAK Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilir.İlgililere ve kamuoyuna duyurulur."

Ormanları ile ülkemize nefes aldıran, yaz, kış meyve ve sebzelerini doğal olrak yetiştiren, 4 mevsimin yaşandığı, ormanlarında nesli tükenmekte olan vahşi hayvanların yaşadığı, Emeklilerin sabah dışarı çıkarak nefes alabildiği, Batı illerinde içme suyunu hazır almasına rağmen  belediye sularını gönül rahatlığıyla içebildiğimiz, Dünyaya ithal edilebilen ve fiyatları yüksek olan fındık, ceviz, kestane gibi kuruyemişlerin yetişmeye müsait olan topraklarımızın yok edilmesine karşıyız.

İlçemizin doğası ve doğal güzellikleri ülkemiz turizimine yavaş yavaş katkı sağlamaya başlıyorken, sadece Zonguldak ilini değil Diğer çevre İlleri Olan Karabük, Bartın, Kastamonu, Bolu gibi illerininde havası kirletilerek yaşanmaz hale getireceğini biliyoruz. Devletimiz sigara dumanına bile karşı çıkıyorken bu denli büyük bir hava kirliliğini onaylamasını istemiyoruz.

İşin Sadece Hava kirliliği kısmı da yok. Yanan maddelerin Külleri toz halinde uçup toprağımıza suyumuza karışarak bizleri zehirleme, kanser etme noktasına getirmesi insanı düşündükçe çıkmaza sokmaktadır.

Çöp içine karışarak yanan piller, plastik parçaları, demir, civa gibi maddeler insan sağlığının en büyük düşmanlarıdır.Yaşlı amcalarımız nefes almakta zorlanacak, yeni doğmuş çocuklar ilk nefeslerinde zehir soluyacaktır. Bunun vebali çok büyüktür.

Bölgemizde organik tarıma destek verilmesi yerine tarımın bu denli yok edilmesi maalesef geleceğimizin yok edilmesi demektir.

Atmosferimizi, doğamızı, suyumuzu, doğal kaynaklarımızı en önemlisi İNSANLIĞIMIZI bu denli yok etmeyelim. Doğaya saygı insalığa saygıdır.

Lütfen projeniz için daha uygun bölge seçiniz.