Yüksek gelen elektrik faturalarına artık yeter

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Merhaba,Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde enerji alanında faaliyet gösteren DİCLE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.(DEDAŞ) son 1 yıl içerisinde elektrik faturalarında fahiş fiyatlar uygulamaktadır.Elektrik faturalarına tükettiğimiz elektrik ücreti kadar, bazen bu ücretten fazla, birkaç kalemden oluşan vergi ücretleri yansıtılmaktadır.Ayrıca hiçbir denetim yapmadan rastgele bazı abonelere kaçak elektrik kullanımı adı altında fahiş para cezaları kesilmektedir.Ülke genelinde hissedilen ekonomik sıkıntılar Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde daha fazla hissedilmektedir.Mardin genelinde birçok fabrika kapatıldı veya kapatılmak üzeredir.Halkın çoğu zar zor şartlar altında geçimini sağlamaktadır.Bu ekonomik sıkıntılar üzerine bir de DEDAŞ adlı şirket insanlara 300 TL ve üzerinde elektrik faturası çıkarmaktadır.Bazı abonelere kaçak elektrik kullanımı adı altında 5000 TL ve üzerinde para cezası kesmektedir.En son Nisan 2019'da DEDAŞ'ta görev yapan bir çalışanın söylediği ifadeler şirketin halkı nasıl soyduğunu ortaya çıkarmıştır. (http://www.basinhaberajansi.com/haber/1155/tedas-en-sonunda-patlak-verdi , Erişim tarihi 17.09.2019) Şirkete yaptığımız itirazlar ya reddediliyor ya da hiç bakılmıyor.Zaten şehirde arıza, bakım vs. adı altında günde ortalama en az 3 saat elektrikler kesiliyor.Bizler dağıtım bedeli, KDV vb. vergileri ya ödemeyelim ya da uygun bir fiyat olarak ödeyelim.DEDAŞ adlı şirket 150 TL dağıtım bedeli istiyor.Bu elektrik bize nereden geliyor da bu dağıtım bedeli bu kadar pahalı.Özellikle son 2 ayda gelen fahiş fatura ücretlerine artık dayanamıyor ve başta Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililerden bu konu hakkında yardım bekliyoruz.Teşekkür ederim.