Mülakata, Torpile Hayır!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Adalet Bakanlığı bünyesinde  katip/mübaşir/hakim/savcı alımlarında yapılan mülakat sisteminin doğal bir sonucu olarak, vicdanlara su serpmek için 'referans' olarak adlandırılıp; asıl adı 'dayı selamı' olan bir çeşit torpil ile yıllardır bir çok kişi bu kurumda yerini almaktadır.

Örneğin; katiplik alımlarında KPSS'den en az 70 alma, sıralamaya girme, klavye sınavından en düşük 90 net yazıp tekrar sıralamaya girme şartı vardır. Tüm bu aşamalar bittikten sonra sözlü mülakata çağrılıyor sıralamaya giren kişi. Mülakatta herkes birbirine içeride tarafına ne sorulduğunu anlatıyor çıkınca. Genelde durum şudur ki: Tek soru sorulan yahut hiç soru sorulmayan kişiler kazanıyorken, 5-15 soru sorulup, neredeyse tüm sorulara doğru cevap veren kişiler oldukça düşük puanlar verilerek eleniyorlar. Lakin bunu kanıtlama imkanımız var mıdır? Tabii ki hayır! Çünkü içeride hiçbir kayıt cihazı bulunmamaktadır ve yazılı/imzalı bir sınav olmadığı için de kişi, sorulara doğru yanıt bile verse mülakatı yapan üyelerin kağıtlarına ne yazdıklarına dair en ufak fikre sahip olmamaktadır. Bir sonraki aşamada şikayet etse de kanıtlayamayacağı için kırıp dizini oturacaktır.

Tabii ki bizler de, herkes torpilli yerleşmiyor, illa ki hakkıyla giren var diyenlerdendik ta ki bugün açıklanan Bursa Adliyesi sayfasında açıklanan sonuçlara kadar. Sonuçlar açıklanmadan zaten bazı kişilere gelen telefonlar sonucunda tarafına tek soru yöneltilip onu da bilemediği halde kutlamalara çıkanı görmüş ve 11 soruya doğru cevap vererek elenmemi bir kaç arkadaşla paylaşınca yalnız olmadığımı da anlamış bulunmaktayım.

Bizler, kayıt alınmaksızın, verdiğimiz cevapların bize gösterilmeden imza attırılmaksızın yapılan mülakat sistemine başkaldırıyor ve adaletin tecelli etmesi için alımların tekrar hakkaniyetle yapılmasını yahut mağdur edilen kişilerin hakkının verilip bundan sonraki alımların hakkaniyet ile yapılmasını talep ediyoruz.

Selam getiremiyoruz/vicdanımız el vermiyor, getirmiyoruz. Bunun yerine çalışıyor, çabalıyor, kilometreleri katediyor, masraflar yapıyor, umutlar bağlıyoruz.

Bugün eser imzanı bekliyor!

eser rava bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «cumhurbaşkanlığı: Mülakata, Torpile Hayır!». eser ve imza atan diğer 8 kişiye katıl.