Geçici Kuran Kursu Öğreticilerine Atama

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Vatana, millete ve İslâmiyet’e büyük hizmeti olan İslam kahramanı muhterem efendim;
Evvela, ülke ve millet olarak yaşadığımız şu sıkıntılı günlerin, milletimiz adına hayırlara, iyiliklere ve güzelliklere tebdili için hem size hem de hükümetimize Geçici Kur’an Kursu öğreticileri olarak hulus-u kalp ile dua ediyoruz. Cenab-ı hak, İman ve Kur’an’a hizmet eden hükümetimizi başımızdan eksik etmesin.

Pek muhterem Sayın Cumhurbaşkanım Başbakanım ve Bakanım; Bundan önceki kadroya alımlarda hiçbir liyakata bakılmadan kadroya alınırken; birçoğu hafız, ön lisans ve lisans ilahiyat mezunu olan, diyanetin yaptığı bütün yeterlilikleri ve müftülükler tarafından yapılan mülakatları geçmiş olan ve üstüne üstlük 3-4 senedir geçici olarak çok zor şartlar altında diyanet tarafından çalıştırılan ve kadrolu Kur’an Kursu öğreticilerin yaptığı işin aynısını yapan geçici Kur’an Kursu öğreticilerine kadro verilmemesi vicdanları sızlatmaktadır. Maalesef, geçmişte hiç bir şart aramadan kadroya alınan ve yetersiz oldukları her yerde telaffuz edilen fahri öğreticilerin günahı ve vebali, atama şartlarını taşıyan bizlere ödetildi.

Türkiye genelinde özellikle köylerdeki Kur’an Kurslarında geçici Kur’an Kursu öğreticileri, asgari ücretin dahi çok çok altında 600 lira gibi ücretlerle çalıştırılmakta ve aldıkları ücretin yarısını yol parası olarak vermektedirler. Aylık olarak yatırılması gereken sigorta pirimleri 15 gün olarak yatırılmaktadır. Aynı işi yapmalarına rağmen Kadrolu Kur’an Kursu öğreticilerinin faydalandığı sağlık, sosyal ve ekonomik hiçbir haktan yararlanamamaktadırlar. Birçok sınavdan ve mülakattan geçerek, çok zor şartlar altında vazifesini hakkıyla yaparak evine rızık götürmeye çalışan geçici Kur’an Kursu öğreticilerinin iş garantisi bulunmamaktadır. Kadrolu Kur’an Kursu Öğreticisinin atanmasıyla görevlerine son verilmektedir. Her an görevden alınma korkusuyla vazifelerini yapmaya çalışan geçici Kur’an Kursu Öğreticilerinin sözleşmeli ya da kadrolu olarak alınmasını talep ediyoruz.

Pek kıymetli Sayın Cumhurbaşkanım Başbakanım ve Bakanım
Biz sizi gönülden sevdik, size inandık ve güvendik. Biz hakkımız olmayanı asla talep etmiyoruz. Bir çoğumuz 28 Şubat mağduru, kat sayı mağduru ve başörtüsü mağduruyuz. Bizi bizden daha iyi bilen, bizi bizden daha iyi anlayan siz başbakanımızdan ve hükümetimizden talep etmedik ki kimden talep edeceğiz. Kime sığınacağız, kimden isteyeceğizhip çıkmazsanız kim sahip çıkacak. Kur’an hizmetkarlarının sorununu çözeceğinize olan inancımız ve güvenimiz tamdır.

Bugün Kenzi imzanı bekliyor!

Kenzi Mahfi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanlığı: Kuran kursu öğreticilerine atama». Kenzi ve imza atan diğer 663 kişiye katıl.