Kamuya Memur Alımında Mülakat Olmasın. Mülakat Liyakata Aykırıdır.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Cumhurbaşkanlığı ve tarafına Uzak Adalet bu kampanyayı başlattı

Günümüzde kamuda birçok personel çalışmaktadır ve bu çalışanlar kamuya açıktan atama veya merkezi atama ile alınmaktadır. Ancak memur, kamu işçisi vb. atamalarında birçok kurum açıktan atama yapmaktadır. Açıktan atama demek mülakat demek, mülakat demek torpil demek, torpil demek haksızlık demek, FETÖ gibi terörist grupların kolayca kamu sektöründe yapılanması demek.

En göze batan örnekle; Adalet Bakanlığı alımlarındaki torpil artık mide bulandırmakta, o kadar adliye işinin ehli olan adalet mezunu varken lise mezunlarının torpil yoluyla adalet mezunlarının önüne geçmesi büyük haksızlığa sebep olmaktadır. Adalet Bakanlığı'nın adalet kavramını sadece ismi içerisinde barındırması değil faaliyetleri içerinde göstermesi gereklidir.

Bütün kamu personeli alımlarında mülakatın kalkmasını talep ediyoruz. Mülakat demek adalete vurulmuş bir hançerdir, illegal yapılanmaya karşı açık bırakılmış bir kapıdır. Artık bu haksızlığa dur demenin zamanıdır.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.