Kış saati uygulamasına geçilmeli

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

2016 yılında ilk defa alınan kararla 2017de diğer ülkelerle birlikte kış saati uygulamasına geçilmedi. Bu uygulamanın gerekçesi olarak güneş ışığından daha fazla yararlanılacağını ve elektrik tasarrufu yapılacağı iddia edildi. Ancak yapılan bu uygulamanın halkın psikolojik sağlığı üzerindeki etkileri göz ardı edildi. Türkiye’nin özellikle batısındaki illerinde çalışanlar var öğrenciler karanlıkta uyandılar, karanlıkta yola çıktılar ve güne güneş ışığı görmeden başladılar. Bu uygulamanın 2018 de kaldırılacağı ve yeniden kış saatine geçileceği bildirilmişken 2 Ekimde cumhurbaşkanlığının kararıyla devamlı yaz saatine geçildiği duyuruldu. Bu kararı veren ve uygulanmaya geçiren kişilerin, karanlıkta uyanmak zorunda kalmanın özellikle çocuklar ve öğrenciler için depresyona yatkınlığı ne kadar arttırdığından haberdar olmamaları inanılır gibi değil. Üstelik 8-5 çalışan insanlar sadece karanlıkta uyanıp işe gittikleri yetmezmiş gibi, karanlıkta iş çıkışı yapmaktalar, yani bütün bir günü güneş görmeden geçirmek zorunda kalıyorlar. Güneş görmemek psikolojik rahatsızlıklara yatkınlığı arttırmakta ancak %3 gibi bir enerji tasarrufu için kış saatine geçmekten yine vazgeçildi. Mutsuz bir toplum oluşturmaya değer mi? Kış saati uygulamasının yeniden yürürlüğe girmesi benim gibi güne çok erken başlayan herkes için çok acil bir ihtiyaçtır. Güneşi görmeden yaşamak istemiyorsanız lütfen siz de destek olun.

Bugün İrem imzanı bekliyor!

İrem Taçyıldız bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanlığı: Kış saati uygulamasına geçilmesini sağlamak». İrem ve imza atan diğer 94 kişiye katıl.