FİZİK TEDAVİ KLİNİKLERİ SİSTEMİ YAPILANDIRILSIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Cumhurbaşkanlığı ve tarafına Tamer gulkan bu kampanyayı başlattı

Türkiye geneli Sağlık Bakanlığı Hastanelerde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Klinikleri sistemi hastaları mağdur etmekten başka bir işlevi bulunmamaktadır. Ortopedi, Yanık, Onkoloji, Kardiyoloji, gibi bir çok klinik yerinde tedavisi olması gereken hastaları ilerleyen süreçlerde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyona sevk etmektedir, yoğum bakımı sürecini atlatan, uzun süre yatarak tedavi alan diğer hastalarda aynı şekilde fizik tedaviye yönlendirilmektedir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ise başlı başına hasta potansiyeline sahip bir birim Türkiye'de her 10 kişiden 8'i Bel fıtığı gibi çeşitli rahatsızlıklardan Fizik Tedavi kliniklerinin kapısını çalmaktadır. Böyle olunca; bir çok hastahane en az bir hafta hatta aylar süren tedavi randevu tarihleri vermektedir. Bu süreç bir çok hastanın tedavisini güçleştirmekte, bir çok hastanın çaresizce ağrıları ile boğuşmasına neden olmaktadır.

Oysa ki; Ortopedi de tedavi gören bir hasta, Ortopedi de Fizik Tedavi sürecine girmesi gerekli, Yanık ünitesinde ki hasta o süreçte tedavi görmesi gerekmektedir.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon sağlık personellerinin sadece adı geçen kliniğin değil diğer kliniklerinde personelidir.

Ortopedi, Yanık ünitesi, Onkoloji, Kardiyoloji, Nöroloji, Beyin Cerrahisi gibi diğer dallarda da Fizik Tedavi personeli çalıştırılsın.

Her nasıl ki bir hemşire bir çok birimde çalışması gereken sağlık personeli ise Fizik Tedavi personelleri de aynı şekilde çalıştırılması gereklidir.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.