Covid-19 Tedbirleri Boyunca Fatura ve Kira Desteği Verilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Covid-19 (Coronavirüs) virüsünden korunmak için devletimizin tedbirleri kapsamında evlerimizde kalıyor olacağız.

Bazılarımız işlerine gidemeyecek veya gelirleri azalacak. Tahminen önümüzdeki 2 ay süresince evlerinde kalmak zorunda olan vatandaşların internet, elektrik ve telefon -ve de gerekirse doğalgaz-faturalarını özel şirketler ile birlikte ilgili kurumlar belli oranda sübvanse etmesini veya indirime gidilmesini istiyorum.

Böylelikle dışarı çıkan vatandaş sayısı azalacak, sosyal izolasyondan dolayı psikolojik sıkıntılar giderilecektir diye düşünüyorum.

Sosyal devletin gereği olarak da faturalar konusunda mali beyan esasa alınarak düşük gelirli hanelere süreli olarak fatura ve kira desteği verilmesi pozitif anlamda halkı bu tedbirlerin uygulanması konusunda etkileyecektir.

Öte yandan vatandaşların evde kalmalarının bu şekilde teşvikiyle gerek sağlık gerekse diğer alanlardaki devlet memurlarının işlerinin kolaylaştırılması ve tedbirlerin daha etkili bir şekilde uygulanması sağlanacaktır.

Yerli ve milli bir duruş sergileyen, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, tüm devlet adamlarımızın ve ilgili şirket temsilcilerinin bu konuyu ivedilikle ele alacağını umuyorum.

Saygılarımla arz ederim,