Uçhisar , Göreme ve Ortahisar belediye olarak kalsın. Nevşehir ilinin mahalleleri olmasın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Uçhisar , Göreme, Kavak ve Ortahisar beldeleri UNESCO dünya kültür mirası içinde yer alan Türkiye'deki 11 tarihi bölge arasındadır. Bunlardan Uçhisar ve Göreme aynı zamanda 'Tarihi Kentler Birliği'nin kurucu üyeleridir. Bu beldeler yıllardır Türkiye'nin turizmine, Türkiye limonlarının neredeyse tamamını kaya ambarlarında saklayarak ülkenin gıda ekonomosine katkıda bulunmakta, kendi çabaları ile gerek doğayı gerekse tarihî yapıları koruyarak Kapadokya'nın hala Kapadokya olarak kalması konusunda büyük çabalar sarf etmektedirler. Bu bağlamda turizme ve kentsel dönüşüme bakışları Nevşehir belediyesinden farklı olduğu gibi mevcut tabiî ve tarihî konumları, durumlar, mekanları da Nevşehir’den çok farklıdır. Söz konusu beldelerin Nevşehir’e bağlanması durumunda çok katlı yapılaşmanın önü açılacak, pansiyonlar ve butik otellerle ‘backpack’ turizmin gözbebeği olan bölge önemini , çekim merkezi olması yönünü kaybedecektir. İlaveten bütün altyapı sorunlarını çözmüş bulunan söz konusu beldelerin muhtemel “merkez”in belediyecilik hizmetlerine ihtiyacı yoktur. Merkez ilçedeki mevcut çok katlı yapılaşmalar şimdiden güneş batımı görüntülerinin kalbine hançer gibi batar olmuştur. Bu yapıların bir de Uçhisar’a, Göreme’ye, Ortahisar’a yaklaştığını düşünecek olursak, şimdiden kaçan uykularımız uyanıkken kabus görmemize sebep olacaktır. Hem ülke turizminin hem bölge tarihinin hem de yerel kültürün dokusuna aykırı bu tür birleştirmenin önüne geçilmesini, UNESCO kültür mirası içerisinde olan bu beldelerin belediye olarak kalmasını bölgenin yerel halkı olarak endişe ile istemekteyiz. Destek ve yardımlarınızı bekliyoruz.

Saygılarımızla..

Bugün Samim imzanı bekliyor!

Samim Saka bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, çevre ve şehircilik bakanlığı: Uçhisar , Göreme ve Ortahisar beldeleri Belediye olarak kalsın. Nevşehir ilinin mahalleleri olmasın.». Samim ve imza atan diğer 2.824 kişiye katıl.