7 Güne Ava İzin Verilmesin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Türkiye'de 154.000 bin belgeli avcı var. Yaban hayatını ve yaban hayvanlarının sadece kendilerine ait olduğunu sanıyorlar. Yaklaşan seçimleri bahane edip oylarını ortaya koyarak bütün avlakların 7 gün süreyle ava açılması ve avcının bu 7 gün içinde istediği 3 gün av yapabilmesi için bastırıyorlar. Sesimiz onlardan fazla çıkmazsa inanın başarırlar. Lütfen duyarlı olalım ve buna fırsat vermeyelim. Avcılar 154.000 kişi, biz 80 milyon kişiyiz. Düşünsenize bir sulak alanda 7 gün boyunca silahlar patlayacak ve siz eşinizle, çocuğunuzla o suyun kenarına piknik yapmaya gideceksiniz. Korkunç bir şey bu. Yaban hayvanlarını sadece avcılar öldürerek görmemeli, ben de çocuğumu alıp örneğin bir göl kenarına gidip onları canlı olarak gösterebilmeliyim.

Türkiye yakın coğrafyadaki en önemli kuş göç yolu üzerinde. Haftanın 7 günü av yapılması korkunç boyutlarda hedef dışı kuşun da telef olmasına neden olur ve zaten eleman sıkıntısı çeken kontrol teşkilatlarının görev yapamaz hale gelmesine neden olur.
Haftanın 7 günü ava asla izin verilmesin. Yılın hiç bir döneminde.

Bugün Mustafa imzanı bekliyor!

Mustafa Sözen bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanlığı: Atatürk Havalimanı alanı "Park" olsun». Mustafa ve imza atan diğer 291 kişiye katıl.