Atatürk'e Hakaret Cezasız Kalmasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

20 Temmuz 2018 yılında paylaşılan bir video'da açık bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik bir hakarette bulunan kişinin, mevzuatlara göre 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası alması gerekmektedir. Biliyoruz ki syn. Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik oluşturulan 2004 yılına ait bir karikatür ODTÜ'nün mezuniyet gününde tekrar gündeme getirilmiş ve bazı öğrenciler tutuklanmıştı. 2004 yılında hakaret olarak sayılmayan karikatür 2018'de hakaret olarak sayılıp dava açılmış ve ODTÜ öğrencileri tutuklanmıştı. Bugün anayasa'da açık bir şekilde belirtilen yazıya göre Atatürk'e hakaret etmek ceza olarak sayılmaktadır.  Atatürk'e hakaret eden kişinin derhal tutuklanmasını arz ederiz.(a.)

Kanun Numarası : 5816
Kabul Tarihi : 25/7/1951
Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 31/7/1951 Sayı : 7872
Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 32 Sayfa : 1842
Madde 1 – Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile
cezalandırılır.

Lütfen Destek Verin

Bugün Merve imzanı bekliyor!

Merve Merve bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanlığı: Atatürk'e Hakaret Cezasız Kalmasın». Merve ve imza atan diğer 60 kişiye katıl.