Üniversite İdari Personelinin Maaşlarına İyileştirme

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Üniversitelerde çalışan İdari Personelin maaşları  kamu görevlileri arasında neredeyse en düşük ücret grubudur. 2014 yılında Üniversitelerde çalışan Akademik personelin maaşları iyileştirilirken unutulan İdari personeller, 2016 ve 2017 yılında ülkemizde yaşayan olaylar sonucunda gerek döviz kurlarındaki artış, gerekse enflasyondaki artış karşısında da maaşları giderek erimiştir. 2017 yılında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde ortaya çıkan maaş zam oranlarınında; 2018 yılında memur maaşlarını geriye götüreceği şimdiden gözükmektedir. Ayrıca 2014 yılında yapılan iyileştirmelerde Üniversitelerdeki unvanlı kadrolarda çalışan idari personelin  maaşları, Lisans mezunu yeni atanan araştırma görevlisi, uzman, araştırmacı gibi kadroların gerisinde kalmış; diğer idari personellerle bu kadrolar arasında açık fark oluşmuştur. Bu adaletsizliğin giderilmesi ve maaşlarda ki kaybın düzeltilmesi adına üniversitelerde çalışan idari personel maaşlarına da bir an önce ek iyileştirme yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Sendikamız adına Üniversite İdari Personeline ek iyileştirme yapılmasını Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere ilgili Bakanlıklardan arz ve talep etmekteyiz.

Bugün Üniversite İdari Personel Sendikası imzanı bekliyor!

Üniversite İdari Personel Sendikası bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanlığı: Üniversite İdari Personelinin Maaşlarına İyileştirme». Üniversite İdari Personel Sendikası ve imza atan diğer 430 kişiye katıl.