''ANAYASAMIZIN EŞİTLİK İLKESİNE GÖRE HAK ETTİĞİMİZ GAZİLİK ÜNVANIMIZI VERİN ''

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Kendiniz, ailenizden biri, akrabanız veya bir yakınınız asker, polis, korucu,güvenlik ve kamu görevlisi ise; biz 19 bin vatan evladı gibi, bir gün Terörle Mücadele ederken yaralandığınızda, yaralanma dereceniz kanunda  belirtilen yazılı sınırlar içine girmediği takdirde GAZİ sayılmayacaksınız. Vatan için terörle mücadeleye evladınızı göndereceksiniz, bizim gibi terörle mücadele ederken yaralandığında, yaralanma derecesi yeterli olmadığından dolayı,  GAZİ lik ünvanı, kimliği, madalyası kendisine maalesef  verilmeyecektir.

'' GAZİLİKTE YARALANMA DERECESİ OLMAMASI GEREKİR'' diye;  yıllardır  bireysel olarak,  son 6 yılda dernek olarak mücadele etmemize, iktidardan ve muhalefetten görüşmedik bakan, milletvekili bırakmamamıza  rağmen bir sonuç alamadık. Biz yine de haklı davamızda yılmadık, mücadeleye devam ettik. Bu arada ülkemizde 15 Temmuz 2016 günü, FETÖ terör örgütü darbe girişiminde bulundu. Bu haince saldırıyı vatandaşımızdan, askerimizden, polisimizden oyunu görenler,  şehit Astsubay Ömer HALİSDEMİR ve Şehit polis Fethi SEKİN ruhuyla mücadele edenler sayesinde önlemiş olduk.  Hükumetimiz, 15 Temmuz'da Fetö terör örgütü ile mücadele eden kardeşlerimizden yaralananlara '' YARALANMA DERECESİNE BAKILMAKSIZIN 'GAZİ ünvanını, madalyalarını, kimliklerini çıkardıkları 675 sayılı kararname ile vermiştir. Biz 19 bin vatan evladı da,  bu kararı sonuna kadar destekliyoruz; çünkü onlar da bizim gibi terörle mücadele etmişlerdir. Biz terörle mücadele edip, hayatımızı riske atarak savaşıp bu uğurda yaralanmasaydık; 15 Temmuz'da kurtarılacak bir vatan olmazdı; 15 Temmuz'da kardeşlerimizde savaşıp, mücadele etmeselerdi, iç karışıklığa uğramış, bölünmüş bir Türkiye vardı.  Fakat; biz 19 Bin Vatan evladını  üzen en önemli konu : Yıllardır GAZİLİK  hakkımızı almak için uğraşmamıza, hükumetten, muhalefetten görüşmedik bakan, milletvekili bırakmamıza rağmen, bu hakkımız bize verilmemiştir. Bana göre; hükumetimizin o zaman yapması gereken, 15 Temmuz'daki Fetö örgütü ile mücadele eden kardeşlerimize '' YARALANMA DERECESİNE BAKILMAKSIZIN '' Gazilik hakkını verirken, onlarla birlikte biz 19 bin vatan evladına da bu hakkı  vermesi gerekirdi. Hadi ülkemizi derinden sarsan bu darbe girişimi  karşısında,  iyi niyetli olarak unutulduğumuzu düşünelim. Fakat; 15 Temmuz'dan sonra mücadelemiz artarak devam etmesine rağmen,  GAZİLİK hakkımız verilmemiş ve hala verilmemektedir. Bu durum; geriye dönük 19 bin vatan evladını mağdur ederken,  ileriye dönük olarak, terörle mücadele edipte, yaralanma riski  yüksek olan sayıları milyonları geçen askerimizi, polisimizi, korucu, güvenlik ve kamu görevlilerimizi mağdur edeceği şüphe götürmez bir gerçektir. Anayasamızın eşitlik ilkesine göre;  Milletimizi doğrudan ve dolaylı ilgilendiren  bu önemli konunun çözümü için;  İcra organı sayın Cumhurbaşkanı makamı başta olmak üzere ilgili bakanlık ve birimlerin bu konuya bir an önce el ataması gerekmektedir. Ben, CİMER vasıtası ile sayın Cumhurbaşkanımıza yazdığım yazıyı da sizlerle paylaşıyorum ki; ileride terörden dolayı kendilerinin, evlatlarının, yakınlarının  mağdur olabileceğini düşünen halkımız desteği ile  en yakın zamanda ulaşmasını ve sonuç vermesini ümit ediyorum. Çünkü; GAZİLİK konusu Milletimizin göz ardı edemeyeceği, esnek davranmayacağı, çok hassas bir konudur. Bu konuda bir eşitsizlik varsa, bir an önce giderilmesi mağdurları ve olma riski olanları mutlu etmenin yanında, milletimizi de  son derece memnun edecektir. Bu yazımızı okuyup bize hak veren, ileride kendisinin ve yakınlarının mağdur olmamasını isteyen herkesin verdiği imza desteğinden dolayı şimdiden teşekür ediyorum. Sizlerin sayesinde, bu mağduriyetimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ilgilere ulaştığında da; GAZİLİK hakkımızın biran önce verileceğini umuyoruz.

CİMER ' E YAZDIĞIM YAZI :

Sayın Cumhurbaşkanım ben, “ TERÖRLE MÜCADELEDE  YARALANAN “ 19.000 civarında kahramanlardan biriyim. 15 Temmuz’da 2700 civarında kardeşlerimiz FETÖ terör örgütüne karşı  mücadele ettiklerinden dolayı; terör mağduru değil, GAZİLİK ünvanı almışlardır. 15 Temmuz’daki  kardeşlerimiz Feto terör örgütüne karşı mücadele etmeselerdi; şu an iç savaş içinde çatışan, bölünmüş bir Türkiye vardı. Bu fedakarlıkları, ülkemizi felaketten kurtarmıştır. Ayrıca, biz 19 bin  vatan evladı da;  düşman ve terör örgütleri ile, aylarca, yıllarca , en kötü şartlarda, vatanımızın her köşesinde ve yurt dışında mücadele ederken yaralanmasaydık, şu an 15 Temmuzda kurtarılacak bir vatan olmazdı. Bu bilgiler ışığında   bizim sizden isteğimiz:  15 Temmuz’da,  bizim gibi terör örgütü İle mücadele ederken, yaralanıp da  “ YARALANMA DERECESİNE BAKILMAKSIZIN “  GAZİLİK  ünvanı verilen kardeşlerimize verildiği gibi, bizlere de hak ettiğimiz GAZİLİK ünvanının verilmesini istiyoruz. Çünkü; 15 Temmuz’daki kardeşlerimize, bizim gibi terörle mücadele ettiklerinden dolayı, onlara  Gazilik hakkının verilmesi ve bize verilmemesi  hükümetimiz tarafından istemeyerek de olsa, Anayasamızın 10. Md. eşitlik ilkesinin ihlal edildiği anlamını doğurur. Bu durum karşısında;19 bin kahramanımız Allah katında , Yüce Milletimizin gönlünde ve milletimizi temsil eden bakan ve vekillerimiz nezdinde  GAZİLİĞİ hak ettiğimizi düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, sizin de bu durumumuzu fark edip, biz 19 bin kahramanı ve ailesini külliyede ağırlayarak,  elinizden GAZİLİK kimliklerimizi en kısa zamanda alacağımızı umuyoruz.

Ahmet ÖZDEMİR