TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINA ATAMA YAPILMASI

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Bizler Tarım ve Orman Bakanlığına 30 aydır atama bekleyen, 7 ay sonra Kpss puanları geçersiz kalacak olan Gıda, Ziraat ve Su Ürünleri Mühendisleri ile Veteriner Hekimler olarak sizi saygıyla selamlıyoruz.

Tarım ve Orman Bakanlığı bütün vermiş olduğu sözlere rağmen 30 aydır tek bir atama dahi yapmayarak, biz emek harcamış ve puanlarını almış gençleri mağdur etmiş ve sessiz kalarak bu mağduriyeti görmezden gelmiştir.

Eski Bakanımız Sn. Eşref Fakıbaba 2018 Bütçe görüşmelerinde Tarım kısmına 3500 atamanın 2018 yılı içinde yapılacağını bildirmiştir. Daha Sonra ise bu sayıyı arttırmıştır. Maalesef sayın bakan sözünü gerçekleşiremeden bakanlığı sona ermiştir. Ardından Sayın bakan Bekir Pakdemirli 2019 Bütçe görüşmelerinde 2.çeyrekte atama yapacağını tekrar bildirmiştir.
Aynı şekilde 2019 Mart yerel seçimden önce Orman atamasını açıklarken en kısa zamanda Tarım atamasınıda açıklayacağını bildirmiştir.
Üzerinden aylar geçmesine rağmen hala bakanlığa atama yapılmamakta ve yapılacaksa da tarihi net söylenmemektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığı 29 Ağustosta 3500'e yakın atama  sayısını Cumhurbaşkanlığı Prensipler birimine gönderdiğini söylemektedir. Hem bakanlığı hem de kurumunuzu aradığımızda sayımızın Cumhurbaşkanlığı makamında olduğu bilgisini alıyoruz.

Yakın zamanlarda ADALET BAKANLIĞI 11 bin 78 , ASDEP 4 bin + 2 Bin, MEB 40 bin ,Sağlık BAKANLIĞI 30 Bin 15 Bin +8 bin,20 Bin Pomem Diyanet 10 bin, KYK 1000, M.S.B 13500, Orman kısmı  5 Bin,Bekçi 8 bin,bütün bu rakamlar bir yılda kurumunuzun onay verdiği atamalardır. Tarım Bakanlığının 30 aydır atama yapmaması ve alınan sayıyı ziraat,gıda ve su ürünleri mühendisleri,veteriner hekimler tekniker ve teknisyen paylaşacak olması, emekli olan kişilerden bile az olması gönderilen sayının ne kadar az olduğu gözler önüne sermektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, tek istediğimiz diğer kurumlara en kısa zamanda kesintisiz atama verdiğiniz gibi bize de en kısa zamanda sayımızı kesmeden atama vermenizdir. Son nefesimizle size seslenmek istedik. Hiç olmazsa duyurusunu yapmanız en büyük temennimizdir. Gereği inşallah en yakın zamanda yapılarak biz gençlere müjdeli haber olarak duyurulur.

Arz ederiz.