0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Merhabalar,
Bizler, DUMANKAYA İNŞAAT'tan pesin, banka kredisi ya da senet ile ev almış,

YÜZLERCE MAĞDURUZ.

Bilindiği üzere FETÖ darbe girisiminin ardından, Eylül 2016 tarihinde Dumankaya firmasına kanun hükmünde kararname doğrultusunda TMSF tarafından kayyum ataması gerçekleştirilmiştir.

Şirketin resmi sitesinden 26 Eylül 2016 tarihinde yapılan kamuoyunu aydınlatmaya yönelik açıklamada şirket faaliyetlerinin kesintiye uğramadan devam edeceği belirtilmiştir. Ama bu tarihten sonra ne bir resmi açıklama yapılmış, ne de duran inşaatlara bir çivi dahi çakılmamıştır.

En prestijli projelerden birisi olan DUMANKAYA MOZAİK SANCAKTEPE PROJESİNİN; Sözleşmede yer alan proje teslim tarihinin Nisan 2017 olmasına, ortalama tamamlanma oranı %60 ki bazı parsellerde %80 olan bitme oranlarına rağmen Ağustos 2016 tarihinden itibaren tam 10 aydır şantiyede hiçbir faaliyet gerçekleşmemiştir.

DUMANKAYA ADRES PROJESİNDE de 10 aydır faaliyet bulunmamaktadır. İnşaatlar temel üstünde, yarım yamalak tamamlanmamış kaba inşaatları ile, milyonlarca lirasını, çocuklarının geleceklerini, hayallerini bu evlere yatırmış biz mağdurlara uykuyu haram hale getirmiştir.

MODERN COLLECTION, HI FIT, FLEX OFFICE ve burada ismini hatirlayamadigimiz baska projelerde de dairelerini teslim almis ancak tapularinin pesinde ayni kaderi paylasan ya da evleri yarim yamalak teslim edildigi icin her gun baska cileler ceken komsularimizi da kaderlerine terk eden yonetimleri kinadigimizi da belirtmeden gecemeyecegiz.

ALLAH HEPIMIZE BU SURE ICINDE SONSUZ SABIR VERSIN.

Ayrıca konuyla ilgili yazılı bir açıklama da yapılmamaktadır.
Daire sahipleri olarak herkesin ödeme planı farklı olmakla birlikte, bir çoğumuz uzun vadeli banka kredileri çekmiştir, bazılarımız mevcut evlerini satıp peşin paraya çevirerek firmaya ödeme yapmıştır. Mevcut evlerimizi sattığımız için kiraya çıkmak durumunda kalmış bulunmakta ve ciddi borçların altına imza atmış durumdayız.

Bu süreçte devletimiz TMSF tarafından kayyum heyeti atayarak, bizlerin mağduriyetini biraz olsun engellemeyi amaç edindiğini belirtmiş olsa da inşaat faaliyetleri hala başlamamıştır ve bizlere, bir fayda sağladıkları izlenimini hiç bir şekilde hissettirememiştir. İnşaat faaliyetlerine ne zaman başlanacağı ve evlatlarımızın geleceği olan evlerimizin ne zaman teslim edileceği de daire sahiplerine bu aşamada bildirilmemiştir. TMSF nin Dumankaya Şirket binası içerisine CEO unvanı ile yerleştirdikleri kişiler iki kere değiştirilmiş, her gelen yönetim CEO dan başlayarak daire sahiplerine devlet sopası ile korku salmak, taleplerine alaycı tavırlarla gülmeye çekinmeden yeltenmişler ve hatta bunu yapmaya devam etmektedirler. Yaşları 25 ile 70 arasında değişebilen daire sahiplerine yaptıkları saygısızlıkları sıralamakla zaman kaybetmek istemiyorum açıkçası.
Yaşadığımız bu sıkıntılar ve belirsizlik bizleri ve ailelerimizi hem maddi hem de manevi olarak çok zorlamaktadır. Bıçak kemiğe dayanmış, sabır sınırlarımız sonuna kadar zorlanmıştır. Buna rağmen hiçbir daire sahibi ödemelerini aksatmamış, TMSF yöneticilerinin her sözüne yeni bir umut mudur acaba diye sabretmekten ve beklemekten hiç vazgeçmemiştir.

Özet olarak dileğimiz ve isteğimiz şudur ki; kamu otoritesinin başta Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Sn. Nurettin Canikli'nin bizlere sahip çıkarak inşaatların ve ilgili faaliyetlerin kaldığı yerden İvedilikle başlaması icin gerekli emirleri ilgili kişilere iletmelerini can-ı gönülden istirham ederiz.

Dumankaya İnşaat'tan Ev Alan Binlerce Mağdur Adına;
Saygılarımızla,

Bugün Dumankaya Mağdurları imzanı bekliyor!

Dumankaya Mağdurları bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan: Dumankaya Insaattan aldigimiz, FETO darbesi nedeni ile insaati duran evlerimizi istiyoruz». Dumankaya Mağdurları ve imza atan diğer 570 kişiye katıl.