Sözleşmeli er haklarını istiyor

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Sözleşmeli erler olarak biz profesyonel askerliğe geçiş için mükemmel bir adımız ... fakat sizinde bildiğiniz gibi hiç bir hakkımız bulunmamakta . Silah kullanmaya taşımaya yetkimiz yok , vardiya sistemimiz yok 7/24 karargahta kalıyoruz ... işin garibi de devlet memuru olarak gozukmemizdir . Devlet memurlari sabah 8 akşam 5 olarak çalışmaktadırlar ve 5 ten sonrası da mesai olarak ödeniyor . Kuvvetlerde çalışan normal bir memur da bile kimlik kartları forslu. Bizimki ise mükellef askerler gibi kağıt parçasından oluşuyor . Her hafta çarşıya çıkarken birde çarşı kağıdının verilmesi hala künye taşımamiz enteresan . Silah taşıma yetkisi bir yana da vardiya sistemi gelirse eğer türk silahlı kuvvetlerı icin yeni bir başlangıç ve geleceği kurtarma açısından mükemmel bir yoldur . Sebebi ise şudur ... 3 senelik sözleşmemiz bulunmakta ve cogu kisinin kafasındaki düşünce 3 sene bitsin tazminatı alıp sivilde iş kurmaktır . Çünkü vardiya sistemi yok . Adamlar kurtulma peşindeler . Ama vardiya sistemi gelirse bu iş 3 değil 7 değil 10 sene yapılır . Ve bu şekilde de oturmuş bir kadro olur. Evlenmek isteyenler evlenemiyor sırf bu sebepten . Evlı insanlar da zor anlar yaşıyorlar . Bir tarafta çocuk bir tarafta eşi ve bir tarafta da kendisi mağdur ve perişan olmaktadır ... haklarımızda iyileştirme yapilip vardiya sisteminin gelmesini en içten duygularımızla istiyor ve belirtiyoruz . Bizi mükellef askerlerden ayıracak bir farkın sadece maddi yönden olmaması gerekir ... ARZ EDERİM.

Bugün Ayhan imzanı bekliyor!

Ayhan Aşık bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanı : Sözleşmeli er haklarını istiyor». Ayhan ve imza atan diğer 700 kişiye katıl.