Kampanya Kapatıldı

Sözleşmeli er haklarını istiyor

Bu kampanya 703 destekçiye ulaştı

Sözleşmeli erler olarak biz profesyonel askerliğe geçiş için mükemmel bir adımız ... fakat sizinde bildiğiniz gibi hiç bir hakkımız bulunmamakta . Silah kullanmaya taşımaya yetkimiz yok , vardiya sistemimiz yok 7/24 karargahta kalıyoruz ... işin garibi de devlet memuru olarak gozukmemizdir . Devlet memurlari sabah 8 akşam 5 olarak çalışmaktadırlar ve 5 ten sonrası da mesai olarak ödeniyor . Kuvvetlerde çalışan normal bir memur da bile kimlik kartları forslu. Bizimki ise mükellef askerler gibi kağıt parçasından oluşuyor . Her hafta çarşıya çıkarken birde çarşı kağıdının verilmesi hala künye taşımamiz enteresan . Silah taşıma yetkisi bir yana da vardiya sistemi gelirse eğer türk silahlı kuvvetlerı icin yeni bir başlangıç ve geleceği kurtarma açısından mükemmel bir yoldur . Sebebi ise şudur ... 3 senelik sözleşmemiz bulunmakta ve cogu kisinin kafasındaki düşünce 3 sene bitsin tazminatı alıp sivilde iş kurmaktır . Çünkü vardiya sistemi yok . Adamlar kurtulma peşindeler . Ama vardiya sistemi gelirse bu iş 3 değil 7 değil 10 sene yapılır . Ve bu şekilde de oturmuş bir kadro olur. Evlenmek isteyenler evlenemiyor sırf bu sebepten . Evlı insanlar da zor anlar yaşıyorlar . Bir tarafta çocuk bir tarafta eşi ve bir tarafta da kendisi mağdur ve perişan olmaktadır ... haklarımızda iyileştirme yapilip vardiya sisteminin gelmesini en içten duygularımızla istiyor ve belirtiyoruz . Bizi mükellef askerlerden ayıracak bir farkın sadece maddi yönden olmaması gerekir ... ARZ EDERİM.

Bugün Ayhan imzanı bekliyor!

Ayhan Aşık bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanı : Sözleşmeli er haklarını istiyor». Ayhan ve imza atan diğer 702 kişiye katıl.