#TekTipAskerlik Sistemi getirilsin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Türkiye’nin ciddi sorunlarından biri olan askerlik gündemi oldukça meşgul etmektedir. Askerlik görevini çeşitli sebeplerden dolayı yerine getiremeyen yükümlüler 5.5 Milyonu aşan bir yığılmayla çözüm beklemektedir. Bu yığılma Bedelli Askerlik Kanunu ile çözülmeye çalışılmış, Bedelli Askerlik kanunu çıkarılmış faydalanabilecek aday sayısı 1.2 Milyon olarak belirlenmiştir. Fakat geri kalan yığılmanın çözümü bu kanun değildir. Cumhurbaşkanımızın dile getirmiş olduğu TEK TİP ASKERLİK KANUNU yasalaştırılırsa hem bedelli askerlik kanunlarına tekrar ihtiyaç kalmayacak hemde askerlik hizmetini çeşitli sebeplerle yerine getiremeyen yükümlüler bu görevlerini yerine getirmiş olacaktır. Oluşan bu yığılma hem insanlarda belirsizliklere hem de geleceklerini planlayamamalarına sebep olmaktadır. Tek Tip Askerlik Kanunu;

3 Ayı zorunlu eğitim ve kalan 6 ayı ister bedelli ister asgari ücretle askerlik görevini yerine getirmeyi ön görmektedir ve askerde askerlik görevini yapan kişileri ve ailelerini çok heyecanlandırmıştır.

Bu kanun yasalaştırılırsa;

➡️ Kişilerin hayatlarını planlamaları kolaylaşacak
➡️ Hayatlarına daha çabuk yön verebilecek
➡️ Askerliği bir engel olarak görmeyecek
➡️ Devletin asker için harcadığı meblağ düşecek ve bu da kara geçilmesini sağlayacak
➡️ Bu kar ülkenin savunma sanayisinde kullanılacak ve devletin kalkınması sağlanacak
➡️ Askerlik hizmetine başlamış olan er ve erbaşlar erken terhis olacak ve bir an önce hayata atılmış olacak.

Bu maddeler kanunun gerçekleşmesinin ardından oluşacak yararlardan sadece birkaçı.
Çok daha geç olmadan yığılmalar artmadan kanunun bir an önce yasalaştırılıp yürürlüğe girmesi sağlanmalıdır. Bu kampanyaya bunun için desteklerinizi bekliyoruz.
TekTipAskerlik PLATFORMU

Bugün ömer imzanı bekliyor!

ömer toprak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN: #TekTipAskerlik Sistemi getirilsin!». ömer ve imza atan diğer 300 kişiye katıl.